flaskepostfrap-still-photo-henrik-ohsten-flaskepost-fra-p-still13-20150601-zen-fp-0066-org-print-web

Zentropas FLASKEPOST FRA P sætter danmarksrekord

07.03.2016

Med 207.669 billetter i premiereweekenden inkl. snigpremierebilletter er det første gang nogensinde, at en dansk film passerer 200.000 billetter allerede i premiereweekenden.

Foto: Henrik Ohsten

Zentropas længe ventede thriller FLASKEPOST FRA P instrueret af Hans Petter Moland er kommet historisk flot fra start, og i løbet af de første fire dage i de danske biografer er publikum væltet ind som aldrig før til en dansk film.

Hele 207.669 billetter inkl. snigpremierebilletter er det blevet til i premiereweekenden. Det er aldrig sket før, at en dansk film når 200.000 billetter i premiereweekenden inkl. snigpremierebilletter.

I selve weekenden torsdag-søndag solgte filmen 154.342 billetter, hvilket er 22.000 billetter flere end til Fasandræberne og hele 33.000 flere end til Kvinden i buret. Det er den bedste premiereweekend for en dansk film al den tid, hvor premiereweekenderne har varet fra torsdag til søndag (før 2010 gik premiereweekenden fra fredag til søndag).

Stor glæde hos Zentropa og Nordisk Film Distribution
Hos produktionsselskabet Zentropa er der selvsagt stor glæde. Producer Louise Vesth, som med FLASKEPOST FRA P nu har stået bag fire af de seks største premiereweekender på danske film til dato, udtaler:

”Det er helt vildt. Vi er lykkelige. Vi har gjort os umage med at udvikle universet og lave film som både underholder og imponerer. Jeg er stolt over at vi i dansk film har kunne opbygge en højkvalitets filmserie, med de bedste skuespillere og filmfolk vi har. Vi skal glæde os over at danskerne i den grad har taget både film og bøger til sig. Jeg er taknemmelig for at bo i et land hvor vi har en stolt filmtradition og hvor danskerne ser danske film. Tak til publikum og tak til TV 2 og Det Danske Filminstitut, uden dem havde vi ikke opnået dette fantastiske resultat.”

Fasandræberne set af over 1 mio. seere på TV 2 i aftes
Det var ikke kun i biograferne, at Afdeling Q-universet sejrede i weekenden. Også hjemme i stuerne var Carl Mørck og co. særdeles populære.

I går aftes var der tv-premiere på Fasandræberne på TV 2, og den blev set af hele 1,030 mio. seere, hvilket gør den til den mest sete film på dansk tv i over fem år.  Den får samtidig den sjældne kvalitetsvurdering 4,5 ud af 5, hvor 5 er bedst.

Fiktionschef på TV 2 Katrine Vogelsang udtaler:

”Et godt samarbejde med Zentropa gjorde det muligt at have premiere på Fasandræberne på TV 2 i samme periode som FLASKEPOST FRA P åbnede i de danske biografer. Dette tætte samarbejde har endnu en gang vist sig succesfuldt hos både biografgængerne og tv-seerne. Afdeling Q-filmene er - når det gælder produktionskvalitet, kunstnerisk niveau og genre - i et sjældent højt niveau. Erfaringsmæssigt er det vanskeligt at give danskerne mere af det, de holder så meget af, flere gange. Nu er det lykkedes for Zentropa for tredje gang at skabe en Afdeling Q-krimi som et rekordstort publikum tager til sig, og det er en formidabel og flot præstation.” 

Filmene er baseret på Jussi Adler-Olsens populære bogserie om Afdeling Q og Carl Mørck.