kollektivet-web-photo-20by-20christian-20geisn-c3-a6s

Zentropa-film udtaget til filmfestival

11.01.2016

Thomas Vinterbergs “Kollektivet” er udtaget til hovedkonkurrencen ved årets filmfestival i Berlin

Foto: Christian Geisnæs 

Thomas Vinterbergs "Kollektivet", der har dansk premiere den 14. januar, er udtaget til Berlin Filmfestivalens hovedkonkurrence. Filmen er produceret af Zentropa, og den bliver én ud af 15 film fra hele verden, der kommer til at kæmpe om den prestigefyldte guldbjørn. 

Vinterberg beskriver "Kollektivet" som et humoristisk, men også smertefuldt og rørende portræt af en hel generation; en nænsom og konfronterende kærlighedserklæring til en generation af idealister og drømmere, der for længst er vågnet op til virkeligheden.

For ægteparret Erik og Anna begynder det hele som en drøm. Sammen med datteren Freja etablerer de et kollektiv i Eriks store kasse af en villa. Med familien som fortællingens midtpunkt, inviteres vi ind i drømmen om et ægte kollektiv. Vi er med til husmøderne, middagene og festerne. Det er venskab, kærlighed, familie og fællesskab under samme tag, indtil en jordrystende forelskelse sætter fællesskabet og kollektivet på den ultimative prøve.

Ulrich Thomsen og Trine Dyrholm har hovedrollerne som ægteparret Erik og Anna, og Martha Sofie Wallstrøm Hansen debuterer som datteren Freja. Blandt kollektivets øvrige beboere ses Helene Reingaard Neumann, Lars Ranthe, Fares Fares, Julie Agnete Vagn, Magnus Millang, Anne Gry Henningsen og Sebastian Grønnegaard Milbrat.

Morten Kaufmann og Sisse Graum Jørgensen producerer for Zentropa i samarbejde med Toolbox Film med produktionsstøtte fra Det Danske Filminstituts konsulentordning. Desuden støtter DR TV og en række internationale samarbejdspartnere. Nordisk Film Distribution er distributør.

Årets filmfestival i Berlin holdes fra 11. til 21. februar. ​