egmont-banner-alt-hkh-1200x450-20-2-

At være dronning er en forpligtelse

08.04.2015

I anledning af sin 75-års fødselsdag giver dronning Margrethe ALT for damernes læsere et eksklusivt indblik i sit livs højdepunkter og vendepunkter.

Dronning Margrethe har levet et usædvanligt liv. Fra hun som barn under krigen sad i kælderen på slottet, når sirenerne gik, til hun som voksen stod på Det Kongelige Teater og modtog applaus for sin scenografi.

I ALT for damerne fortæller dronningen blandt andet om sit omdrejningspunkt, der både inkluderer både rollen som majestæt og som bedstemor.

- At være dronning er en forpligtelse. Jeg tror ikke, at man har det godt, hvis man ikke har en forpligtelse et eller andet sted i sin tilværelse. Ud over forpligtelsen som dronning ligger mine forpligtelser – og dermed omdrejningspunkter – i kunsten og i familien, som selvfølgelig også spiller en stor rolle for mig, selvom jeg absolut ikke er verdens bedste bedstemor, siger dronningen og fortsætter:

En utålmodig bedstemor

- Mine børnebørn får nok ikke lige så meget tid, som mange andre børnebørn gør. Men jeg glæder mig enormt meget over dem, det er nogle herlige unger, synes jeg. Det er dejligt at se dem vokse op og se, hvor fint de udvikler sig alle sammen. Jeg er egentlig lidt ked af, at jeg ikke rigtigt får lavet så mange kreative ting sammen med mine børnebørn. Vi har da tegnet somme tider, og det er også mægtigt sjovt, men jeg er ikke nogen særlig god pædagog. Nej, det er jeg altså ikke. Jeg er nemlig ikke i besiddelse af nogen form for engleagtig tålmodighed. Og det kræver det, hvis det virkelig skal blive til noget.

Det er lidt af et scoop, at dronningen i anledning af sin 75-års fødselsdag har valgt at give et åbenhjertigt interview til ALT for damerne.

- Resultatet er i al beskedenhed blevet fremragende. Jeg har læst en del interviews med Hendes Majestæt Dronningen, men jeg har aldrig oplevet hende så åbent og ærligt lukke os ind i sit liv, fra hun som barn gik med sin familie ned i slotskælderen, når sirenerne signalerede, at der var bomber i luften, til hun i dag er bedstemor til otte – en ret utålmodig bedstemor, siger ALT for damernes chefredaktør Tina Nikolaisen.

Unikke billeder fra dronningens liv

Helt undtagelsesvist har ALT for Damerne fået lov at låne billederne fra de kongelige arkiver.

- Det er fuldstændig fantastisk at se, hvordan kronprinsesse Ingrid gik tur med lille prinsesse Margrethe i barnevognen i snevejr uden at være omringet af PET-folk. Hvor lykkelig hun så ud i 1966, da hun hentede sin forlovede i Kastrup Lufthavn – og da de senere dansede barfodet på Korsika i græsset på et stykke land, de havde fået i bryllupsgave, tilføjer Tina Nikolaisen.

Interviewet med dronningen bringes i ALT for damerne, der udkommer torsdag den 9. april.