varerk-887x449

Utraditionelt samarbejde bag nyt kunstmagasin

10.02.2016

Landets største kunstmuseum og Danmarks tre førende livsstilsmagasiner går sammen om en ny udgivelse: kunstmagasinet VÆRK, som skal åbne nye døre til kunsten

Kunst er inspiration. Kunst er skønhed. Kunst er provokation. Kunst er følelser. Kunst er en pause i hverdagen. Kunst er fortællinger om vores fortid, nutid og fremtid. Og kunst kan ind imellem være svær at forstå og tale et indforstået sprog.

Det er baggrunden for, at Statens Museum for Kunst (SMK) sammen med Egmont Publishings tre magasiner Euroman, Eurowoman og RUM nu sender et helt nyt kunstmagasin på gaden.

Navnet er VÆRK, og første udgave af det nye magasin byder blandt andet på fortællingen om 5 værker, der ændrede historien, guide til kunst i det offentlige rum, portræt-interview med billedkunstner Lea Porsager samt fotoserien ’Mig og min kunst’ med blandt andre erhvervsmanden Mads Øvlisen og tøjhandler Jørgen Nørgaard, som for første gang viser værker fra privaten.

”Som landets nationalgalleri ser SMK det som sin fornemmeste opgave at skabe opmærksomhed og interesse for kunsten hos så bred en del af befolkningen som muligt. VÆRK skal bringe formidlingen af kunsten, dens udøvere og institutioner ud af indforståetheden, og til det formål er Egmonts magasiner et oplagt godt valg,” siger kommunikationschef Lise Korsgaard fra Statens Museum for Kunst.

De tre Egmont magasiner Euroman, Eurowoman og RUM har samlet set 442.000 læsere. Euromans chefredaktør Kristoffer Zøllner er ligesom sine kollegaer stolt af at være med bag den nye udgivelse. 

”Vi ved, at vores læsere på både Euroman, Eurowoman og RUM er meget optagede af æstetik, så det er en fornøjelse at kunne give dem et kunstmagasin med så stærkt indhold, som vi kan præsentere i VÆRK. Samarbejdet med Statens Museum for Kunst giver os en unik adgang til både værker og kunstnere,” siger han.

Projektet er støttet af Ny Carlsbergfondet. 

Første udgave af VÆRK udkommer med tre forskellige forsider, som er tilpasset de tre livsstilsmagasiner. VÆRK udkommer to gange årligt - første gang 18. februar. Kunstmagasinet kan købes i løssalg hos SMK’s Boghandel til kr. 49,95.

Projektet er støttet af Ny Carlsbergfondet.

For yderligere information kontakt:

Karen Ormstrup Søndergaard
Presseansvarlig, SMK
+ 45 25 52 72 03
karen.soendergaard@smk.dk

Mette Klingsey
Presserådgiver, Egmont
+45 25 32 34 78
mette.klingsey@egmont.com

 

Egmont Publishing udgiver over 700 blade og magasiner i 30 lande. I Danmark står Egmont Publishing blandt andet bag Alt for Damerne, Euroman, Hjemmet, Eurowoman, Her&Nu, Vores Børn, Anders And og Barbie. Egmont Publishing er en del af Egmont - Danmarks største mediekoncern med 6.300 medarbejdere og aktiviteter i 30 lande. Herunder Nordisk Film, TV 2 i Norge og Lindhardt og Ringhof. Egmont er en erhvervsdrivende fond, der omsætter for 11,6 mia. kr. og uddeler godt 80 mio. kr. om året til et bedre liv for børn og unge.

For yderligere information kontakt:

 

Karen Ormstrup Søndergaard

Presseansvarlig, SMK

+ 45 25 52 72 03

karen.soendergaard@smk.dk

 

Mette Klingsey

Presserådgiver, Egmont

+45 25 32 34 78

mette.klingsey@egmont.com