tv2-rekord-web

TV 2 vandt det norske tv-år

05.01.2015

Alf Hildrum kan overlade et fremgangsrigt TV 2 til sin efterfølger på posten som administrerende direktør for Egmont-ejede TV 2 i Norge, Olav T. Sandnes. 2014 var et formidabelt år for TV 2, som var den norske tv-kanal, der voksede allermest. Kanalen havde den højeste tilslutning siden 2009. 

I det forgangne år har TV 2 i Norge haft rettighederne til en række store sportsbegivenheder, heriblandt OL i Sochi, hvilket ifølge Alf Hildrum er en af årsagerne til, at TV 2 i 2014 var den tv-kanal, der voksede allermest. Kanalen opnåede en andel på 21,3 procent, hvilket svarer til en stigning på 2,4 procentpoint.  

”Vi har haft rettighederne til store sportsevents som OL i Sochi, VM i fodbold, Tour de France og EM i kvindehåndbold. Derudover har flere af vores underholdningsprogrammer som Farmen, Skal vi danse, Senkveld og Jakten på Kjærligheten haft de bedste seertal i flere år,” siger Alf Hildrum og uddyber: 

”Nye tv-koncepter som 'Dritseint med Edel', 'Kampen for livet' og 'Født i feil kropp' er også blevet modtaget godt af seerne. 'God morgen Norge', som er en af grundpillerne i TV 2’s sendeplan, havde også markant vækst i 2014,” siger Alf Hildrum, der i går havde sidste arbejdsdag som administrerende direktør i TV 2. Han afløses af Olav T. Sandnes. 

Stærke public service-kanaler

TV 2 har i flere år haft et mål om at stabilisere markedsandelen på over 20 procent, hvilket er lykkedes. Forskellen mellem TV 2 og NRK1 har ikke være så lille siden 2008.  

”De to public service-kanaler NRK1 og TV 2 har fortsat en markedsandel på over 50 procent, og det er vigtigt, at det er public service-kanalen TV 2, som har opvejet NRK’s tilbagegang. Det viser, at seerne ønsker kvalitet,” siger Alf Hildrum. 

Også den generelle tv-sening i Norge gik frem i 2014 med 6 minutter. TV 2 steg med 5 minutter. 

”Vi er naturligvis meget tilfredse med at tv-seningen stiger så meget for TV 2. Det er udfordrende tider i mediebranchen. Og for TV2 er det meget vigtigt, at vi stiger på alle vores platforme. Tv2.no har haft en formidabel stigning i 2014, og vi oplevede også stærk vækst for TV 2 Sumo,” siger Alf Hildrum.

Alf Hildrum har nu overladt roret til Olav T. Sandnes. 

”Olav er den rette leder for TV 2 i fremtiden. Og jeg er sikker på, at han finder noget, som kan forbedres i mediehuset. TV 2 er og bliver et fantastisk sted at arbejde,” slutter Alf Hildrum.