egmont-aa09-20--20forside-web-2

Tre af Nordens bedste krimiforfattere skriver historier til Anders And-bladet

01.03.2018

Mød Lone Theils, Jørn Lier Horst og Camilla Läckberg i Andeby, der hver har skrevet en unik historie til Anders And-bladet

Det nye nummer af Anders And-bladet er sprængfyldt med krimihistorier. Og de er ikke skrevet af hvem som helst. Tre af de absolut største nordiske navne inden for krimigenren – danske Lone Theils, norske Jørn Lier Horst og svenske Camilla Läckberg – har nemlig alle leveret historier til denne særlige udgave af Anders And & Co.

I de nordiske lande er vi særdeles dygtige til at frembringe krimiforfattere, som er af så høj karat, at Onkel Joakim kunne få lyst til at smide dem ind i sin pengetank.I Norge har de Jørn Lier Horst, der har skrevet hele elleve nervepirrende romaner om efterforskeren William Wisting. Svenske Camilla Läckbergs romaner skildrer morderiske mysterierer, og i ti af bøgerne er hovedpersonerne forfatteren Erica Falck og hendes mand, detektiven Patrik Hedström.

Herhjemme har vi Lone Theils, der udover at have været hæderkronet korrespondent for Politiken også står bag nogle af Danmarks stærkeste krimier – ikke mindst Pigerne fra Englandsbåden og Den blå digters kone, begge med journalisten Nora Sand i hovedrollen.

Nu kan både Horst, Läckberg og Theils imidlertid tilføje en ny titel til de i forvejen imponerende cv’er: Anders And-forfatter. Alle tre har nemlig leveret originale historier til Anders And & Co. nr. 9, som er på gaden den 1. marts.

Et nummer sprængfyldt med krimihistorie
Theils står bag historien Kamæleontyven, hvor den kriminelle opfinder Elvira Gåsefod ved hjælp af kamæleonspyt gør sig usynlig – for herefter at bryde ind i Onkel Joakims pengetank.

Läckberg har skrevet Indbrud på Kirsebærvænget. I denne fortælling hjælper Kylle, Pylle og Rylle deres tante Andersine med at opklare mysteriet om hendes stjålne smykker. Horst står bag Mysterium i mørket i den klassiske Du gådeste¬-serie, hvor læseren selv får lov til at opklare et mysterium.

Resten af bladet byder på endnu flere forrygende krimihistorier. Det gælder blandt andet to yderligere Du gådeste-historier, en fortælling om Onkel Joakim og Guldtyven i Klondike, en klassisk Carl Barks-historie om Georg Gearløs og hans forskræmte robot – og ikke mindst en skildring af, hvad der sker, når Bjørne-Banden poster en selfie fra Onkel Joakims pengetank på Fjæsbog. (Afsløring: Sorteper er ikke den eneste, der giver et ’like’…)

En enestående krimiantologi
Marketingchef hos Egmont Publishing, der udgiver Anders And & Co., Gitte Hoffmann er stolt over det stærke kriminummer:

”Vi synes selv, det er lidt af en bedrift. Hvem ellers kan prale af at have en krimiantologi, hvor både Lone Theils, Jørn Lier Holst og Camilla Läckberg har leveret bidrag? Det er ret enestående, og vi glæder os til, at andeglade læsere over hele Danmark får lov til at kaste sig over de fantastiske mysterier, som disse tre krimistjerner har frembragt til os.”