SER DU MÅNEN, DANIEL

SER DU MÅNEN, DANIEL flot fra start i biograferne!

02.09.2019

Med hele 63.397 solgte biografbilletter i premiereweekenden inkl. snigpremierebilletter er Niels Arden Oplev og Anders W. Berthelsens SER DU MÅNEN, DANIEL kommet så overbevisende fra start, at den tegner sig for årets største danske premiereweekend.

Den danske storfilm SER DU MÅNEN, DANIEL har været ventet med spænding, og i torsdags fik Toolbox Films stort anlagte filmatisering af Puk Damsgårds bestseller endelig biografpremiere. På premieredagen kunne Toolbox Film, filmens to instruktører Niels Arden Oplev og Anders W. Berthelsen og hele holdet bag filmen vågne op til flotte anmeldelser. Og lige siden er danskere over hele landet strømmet ind i biografmørket for at se SER DU MÅNEN, DANIEL. Filmen er således kommet særdeles flot fra start og har fire dage efter premieren allerede solgt 63.397 biografbilletter inkl. snigpremierebilletter (50.463 solgte billetter i selve premiereweekenden).
Uanset om man tæller snigpremierebilletter med eller ej har SER DU MÅNEN, DANIEL dermed fået den bedste premiereweekend for et dansk filmdrama i mere end halvandet år – vi skal tilbage til marts 2018, hvor Ole Bornedals John Mogensen-film Så længe jeg lever solgte flere billetter i premiereweekenden.
 
Både hos produktionsselskabet Toolbox Film og Nordisk Film Distribution er der naturligvis stor glæde over premiereweekenden. Marketingchef i Nordisk Film Distribution, Per Hedegaard, udtaler:
- Vi kan være meget tilfredse med denne overbevisende premiereweekend. Filmatiseringer af danske bøger har langt fra været garanti for succes i biograferne, og derfor var intet givet på forhånd. Men nu er der ingen tvivl om, at danskerne har taget SER DU MÅNEN, DANIEL til sig. Vi kan allerede se, at filmen får et usædvanligt godt word-of-mouth hos biografgængerne, og med Biografklub Danmark i ryggen og udsigt til lidt færre solskinsdage den kommende tid ser vi rigtig optimistisk på filmens biografpotentiale de kommende uger.

Handlingen

Storfilmen SER DU MÅNEN, DANIEL er historien om en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid. Hovedpersonen er den unge, danske freelancefotograf Daniel Rye, der sad 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien sammen med flere andre udlændinge, bl.a. den amerikanske journalist James Foley.
I filmen følger vi Daniels kamp for overlevelse i fangenskab, hans venskab med James, og hvordan hans familie hjemme i Danmark håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem. Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i befrielsen af Daniel.

Holdet bag filmen

SER DU MÅNEN, DANIEL er instrueret af Niels Arden Oplev og co-instrueret af Anders W. Berthelsen og er skrevet af Anders Thomas Jensen. I filmens hovedrolle som Daniel Rye ses Esben Smed, og i de øvrige bærende roller ses bl.a. Anders W. Berthelsen som gidselforhandleren Arthur, Toby Kebbell som James Foley, Sofie Torp som Daniels handlekraftige søster Anita, Jens Jørn Spottag og Christine Gjellerup Koch som de hårdt prøvede forældre Kjeld og Susanne, Andrea Gadeberg som lillesøsteren Christina og Sara Hjort Ditlevsen som kæresten Signe.
 
SER DU MÅNEN, DANIEL fik premiere i 127 biografer over hele landet.

Foto: Martin Dam Kristensen