folkemoed-web

Sådan kommer du med Egmont på Folkemødet

14.06.2018

Danmarks største mediekoncern Egmont deltager igen i Folkemødet i Allinge på Bornholm. Se hvordan du kan følge med fredag den 15. juni – også selv om du ikke er på Bornholm.

Egmont er igen i år at finde på Folkemødet på Bornholm med en række stærke personlige interview og skarpe debatter. Alle er velkomne i teltet, og har du ikke mulighed for at være med på Bornholm, kan du følge med via sociale medier.

Stærke interviews i teltet og direkte på Facebook
Programmet indledes kl. 9.30, hvor Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen bliver interviewet af Euromans chefredaktør Karl Erik Stougaard. Kl. 11.15 er finansminister og næstformand for Venstre, Kristian Jensen gæst i den varme stol – til et interview med Euroman-journalist Jonas Langvad Nilsson. 

Og kl. 12.30 løfter instruktør og skuespiller Paprika Steen lidt af sløret for sin kommende film ”Den tid på året” om livet og især julen i en sammenbragt familie. Det sker i samtale med Alt for damernes chefredaktør Tina Nikolaisen. Filmen er produceret af Nordisk Film.

Kl. 13.30 præsenterer Egmont-forlaget Lindhardt og Ringhof den nydanske kvindekamp personificeret ved fire stærke kvinder med minoritetsbaggrund; Geeti Amiri, Khaterah Parwani, Natasha Al-Hariri og Halime Oguz. De debatterer med tidligere ligestillingsminister Karen Ellemann (V) som ordstyrer.

Der er mere film på programmet, når skuespillerne Ditte Hansen og Louise Mieritz deler ud af pinligheder fra deres kommende film ”Ditte og Louise” om de to kvindelige skuespillere og veninder i 40-års alderen, der slås med skrantende karrierer, børn, kærligheden og sexlivet. Det sker kl. 16.30 – ligeledes i samtale med Tina Nikolaisen.

Forfatter Knud Romer er blevet mødt med en regn af stjerner for sin nye roman ”Kort over Paradis”, der kaldes en moderne klassiker, og i en samtale kl. 17.15 med pressechef hos Lindhardt og Ringhof, Søren Anker Madsen, fortæller Knud Romer om arbejdet med den svære toer. 

Alle interview sendes live fra Folkemødet på Egmonts Facebook.

Debatter om ordblindhed og fremtidens medier
Egmont-teltet kommer også til at summe af debatter. Egmont er en dansk fond, hvor overskuddet går til at udvikle medieforretningerne og til at hjælpe børn og unge, der har det svært. I år udfordrer en række anbragte unge børne og socialminister Mai Mercado (K) på samfundets evne til at hjælpe de mange børn og unge, der bor på institution eller hos plejefamilier. Det er kl. 10.30.

I en anden debat kl. 11.45 deltager to ”mønsterbrydere”: Musiker Thomas Blachman og museumsdirektør Rane Willerslev, der begge er ordblinde men har gennemført en videregående uddannelse. De fortæller om deres egne oplevelser med at vokse op og leve som ordblinde. Sammen med direktør for Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration Henriette Christiansen giver de deres bud på, hvordan vi ændrer det faktum, at alt for mange ordblinde unge i dag bremses i deres uddannelse. De to debatter styres af Mette Hovmand-Stilling, chefredaktør på Egmont-magasinet Vores Børn.

”Får vi bedre medier i fremtiden” er overskriften for Egmonts mediedebat kl. 14.30. Her mødes kulturminister Mette Bock (LA), Venstres kulturordfører Britt Bager, Dansk Folkepartis kulturordfører Morten Marinus, Socialdemokratiets medieordfører Mogens Jensen, TV 2´s bestyrelsesformand Jimmy Maymann, DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn, Ulf Lund fra Boxer TV samt Egmonts koncernchef Steffen Kragh. 

Det skal blandt andet handle om privatisering af TV 2, hvor Egmont som ejer af TV 2 i Norge vil bidrage med sine erfaringer som privat public service-udbyder. Ordstyrer er TV 2-studieværten Miriam Zesler.

Kl.15.15 byder Nordisk Film til debat med temaet ”Kan de kreative erhverv blive et væksteventyr?”. Her debatterer et panel bestående af erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), Socialdemokratiets medieordfører Mogens Jensen, vicedirektor i Producentforeningen Jan Neiiendam, direktør i Kreativitet og Kommunikation Tine Aurvig-Huggenberger, adm. direktør for Radio24syv Jørgen Ramskov og adm. direktør hos Nordisk Film Allan Mathson Hansen. TV 2-studieværten Miriam Zesler styrer debatten.

Det hele finder sted fredag den 15. juni på plads F7 ved Allinge Røgeri – og direkte på Egmonts Facebook - www.facebook.com/egmontmedia.

Kig med!