euroman-eurowoman-web

Rund dag for Euroman og Eurowoman

09.10.2014

I dag lander både Eurowoman nr. 200 og Euroman nr. 250 på kioskhylderne. Begge magasiner kan bryste sig af mange loyale læsere, som de måned efter måned lægger sig i selen for at inspirere. To flotte jubilæumsnumre markerer de to magasiners runde dag.

Euroman kom til verden først. Det var penge- og mediemanden Peter Linck, der søsatte Danmarks første rigtige månedsmagasin for mænd tilbage i 1992. Den position har Euroman stadig. Oplaget er på 27.275 eksemplarer i 1. halvår og med en forventning om, at 2015 bliver endnu bedre. Læsertallet steg i 1. halvår af 2014 til 200.000 læsere, og er et af de danske magasiner med flest læsere per eksemplar.

I 1998 blev Eurowoman lanceret som søstermagasin til Euroman. Fra starten optog mode ikke meget af den redaktionelle plads hos lillesøsteren, i fokus var humor, journalistik og portrætinterviews. Det skulle være Euroman til kvinder, ”det kloge dameblad”. De kvindelige læsere efterspurgte dog modestoffet, som fik mere og mere plads i det glittede magasin. 

Og sådan blev Eurowoman til Danmarks første egentlige modemagasin som supplement til damebladene. Et stabilt læsertal på 147.000 gør, at magasinet nu på 6. år kan bryste sig af at være Danmarks mest læste modemagasin med et fast greb i den attraktive målgruppe mellem 20 og 49 år.

Euroman sætter journalistisk dagsorden

Kvalitetsjournalistik med kant og holdninger målrettet den nysgerrige og kvalitetsbevidste danske mand i alderen 20-59 år, som er bevidst om og engageret i både samfund og livsstil har været Euromans varemærke i 22 år. Det har været opskriften på overlevelse og succes i et tiltagende presset marked, hvor dog ingen for alvor har kunnet gøre Euroman rangen stridig.

Da Kasper Steenbach satte sig i chefredaktørstolen i januar, var det med ambitionen om at gøre Euroman endnu mere attraktivt og nødvendigt for endnu flere end de 180.000, der dengang læste magasinet. Det var bl.a. også at udvikle euroman.dk. Og så var det at lande de store interviews med fokus på historien bag personen. Listen over drømmeinterviews er lang. Det skal være i Euroman, at interessante mænd ønsker at stille op, når de har noget på hjerte, som da Kevin Magnussen for første gang fortalte om at være i en livsfarlig sport eller det aktuelle i blad nummer 250 med Euromans stifter Peter Linck, der åbent fortæller om hans satsninger - og nedture. Nummeret med portrættet af Kronprinsen i august 2012 er det hidtil bedst sælgende i Euromans lange historie, fødselsdagsportrættet af Prins Henrik den forgangne sommer var endnu et scoop - og mon ikke vi ser Prins Christian på forsiden, når timingen er rigtig?

Euroman nummer 250 har ikke bare én men tre forskellige forsider – Yahya Hassan, Robert Mærsk Uggla og Pierre-Emile Højbjerg – om baggrunden for det siger Kasper Steenbach:

”Da vi planlagde jubilæumsnummeret, besluttede vi os for at flytte fokus fra os selv og vores bedrifter til fremtiden: Lad os hylde de danske drenge og mænd, der kommer til at tegne samfundet i årene, der kommer. Vi landede på tre sikre navne, der har talent og ambitioner til fælles, og vi lader det være op til læserne at vælge mellem tre forsider af det nye Euroman.”

Til spørgsmålet om status på ambitionerne for Euroman, og hvad der er fokus på i den kommende tid svarer Kasper Steenbach: ”Vores læsertal er stigende, trafikken på Euroman.dk er det samme, så projektet med at satse på kvalitetsindhold og sætte mere journalistisk dagsorden ser ud til at lykkes. Det skal vi arbejde benhårdt videre på, på alle vores platforme, for vi har ikke opfyldt vores potentiale endnu.”

Eurowoman størst blandt de mest attraktive læsere

Trods hård konkurrence og jævnlig kritik for at have fordummende indhold, holder Eurowoman sin position som det mest læste modemagasin i Danmark. En ny undersøgelse* viser desuden, at Eurowoman er det modemagasin, der har de bedst uddannede, højst lønnede og mest kulturelt orienterede læsere sammenlignet med de konkurrerende modemagasiners læsere.

Chefredaktør Anne Lose siger, "Undersøgelsen bekræfter, at ”dumme dameblade” er en myte. Vores læsere er veluddannede og kvalitetsbevidste kvinder, som gerne vil bruge et pusterum i selskab med et lækkert og inspirerende magasin. Vi prioriterer det journalistiske højt, men vi er først og fremmest et modemagasin, for det er det, vores læsere efterspørger."

I et marked præget af faldende oplags- og læsertal og skarp konkurrence både fra andre magasiner og utallige fashionblogs er positionen, som landets mest læste modemagasin, på ingen måde en selvfølge for chefredaktøren og redaktionen på 10 fastansatte medarbejdere.

”Vi skal hver måned bevise vores værd overfor vores 147.000 kvalitetsbevidste læsere, så de har lyst til at læse os igen og igen. Vores læsere stiller store krav til den måde, vi formidler mode og fortæller historier på i vores artikler. Vi skal inspirere dem og forkæle dem både visuelt og intellektuelt hver måned. Kun på denne måde kan vi forblive Danmarks mest læste og holde vores markedsandel blandt de mest attraktive magasinlæsere.”

Eurowoman nr. 200 er et godt eksempel på den konstante fornyelse, det er et supernummer på hele 188 sider, hvor det faste format er brudt fuldstændig op, og indholdet er sat sammen på en ny og utraditionel måde.

 

*Fakta stammer Index Danmark/Gallup, der er en syndikeret læserundersøgelse for trykte medier, gennemført i 1. halvår af 2014 med 12.357 respondenter.