rum-forside-ny

RUM hylder dansk arkitekturs største stjerne

22.02.2018

Jørn Utzon ville være fyldt 100 år i april. Egmont Publishings internationale magasin RUM fejrer stjernearkitekten med eksklusiv adgang til familiens private billedarkiv

Jørn Utzon var manden bag operahuset i Sydney og en af det 20. århundredes største arkitekter. Han døde i 2008, men hans tegninger virker fortsat som inspiration for både arkitekter og kunstnere. I april ville han være fyldt 100 år, og i den anledning udkommer Egmont Publishings magasin RUM International i en udgave, som over 68 sider hylder den danske stjernearkitekt.

"Utzon var begavet med et ekstraordinært kreativt sind. Han havde en meget humanistisk tilgang til arkitektur, som kendetegner alle hans værker. Hans arbejde er lige så relevant i dag, som da han levede, og som inspirationskilde rækker han ud over arkitektverdenen,” siger chefredaktør på RUM, Mette Barfod.

Samarbejde med Utzon Center i Aalborg
Som led i et samarbejde med Utzon Center i Aalborg kan RUM vise såvel den mere private side af Utzon i dagsbogsform, billeder og interview med familie, venner som den professionelle side af arkitekten.

“Vi er meget glade for, at Utzon Centeret har været så åbne og gavmilde i forhold til at dele deres skat med os. Uden dem, kunne vi ikke være kommet så tæt på Jørn Utzon, som vi er,” siger Mette Barfod.

Udsigten til at nå et internationalt publikum i det danske high-end design- og interiørmagasin var en blandt flere faktorer, der gjorde RUM til den oplagte samarbejdspartner, fortæller Lasse Andersson, direktør for Utzon Center:

“RUM er skarpt, æstetisk og velskrevet – og med den internationale udgave kommer vi tilmed ud til et meget bredt publikum. Magasinformatet kan noget, som museumskataloger ikke kan. Og jeg tror samtidig, at RUM får meget ud af at blive utzonised,” siger han.

Siden 2016 har RUM været på markedet med en international udgave, som er på hylderne i eksklusive forretninger i Milano, Berlin, Tokyo, London og New York.

Herunder: Jørn Utzon med datteren Lin Utzon
Credit: Utzon Center / Utzon Archives