olav-t-sandnes-web

Olav T Sandnes ny chef for TV 2 i Norge

22.10.2014

I januar 2015 skifter Olav T. Sandnes fra at være direktør i Egmont Publishing Norge til at blive ny chefredaktør og administrerende direktør i norsk TV 2. Ny direktør i Egmont Publishing Norge bliver offentliggjort før jul.

TV 2’s bestyrelsesformand Hans J. Carstensen er glad for, at Olav T. Sandnes har sagt ja til at blive øverste chef i TV 2 i Norge, som er ejet af Danmarks største mediekoncern Egmont.

”Olav T. Sandnes har alle forudsætninger for at løfte TV 2 yderligere. Han er en erfaren og dynamisk medieleder, som har skabt gode resultater i Egmont Publishing Norge. Han forstår udviklingen inden for TV og digitale medier, og som medlem af TV 2’s bestyrelse kender han allerede TV 2 godt,” siger Hans J. Carstensen.

Olav T. Sandnes (42) har været i Egmont Publishing Norge siden 2009, heraf som CEO siden 2011. Han tager over som TV 2-chef efter Alf Hildrum (66) og bliver samtidig en del af Egmonts koncernledelse. 

”Jeg ser virkelig frem til at arbejde med TV 2 og hele organisationen. TV 2 rummer megen kompetence, men ligeså vigtigt, rummer den også megen lidenskab. På TV 2 skal vi sammen løfte det, jeg mener, er landets mest spændende, interessante men også krævende mediejob og samtidig fortsætte med at levere god public service og spille en samfundsrolle,” siger Olav T. Sandnes.

TV 2 er Norges største kommercielle tv-kanal. Mediehuset TV 2 omfatter både syv tv-kanaler og tjenester på internet, mobil samt nye interaktive platforme. Olav T. Sandnes tiltræder 5. januar 2015. Hans afløser i Egmont Publishing Norge er ifølge CEO for Egmont Publishing Torsten Bjerre Rasmussen fundet.

”Jeg ønsker Olav tillykke med de nye udfordringer, og vil gerne takke ham for samarbejdet. Personligt er jeg glad for, at han bliver i Egmont koncernen, og jeg er overbevist om, at han er det helt rigtige valg for TV 2. Vi har fundet Olavs afløser, men jeg kan desværre ikke offentliggøre navnet før sidst på året. Det er en norsk kandidat, som er rekrutteret eksternt, og som jeg ser meget frem til at præsentere,” siger Torsten Bjerre Rasmussen, CEO for Egmont Publishing.

Alf Hildrum går af som chef for TV 2 den 5. januar 2015, men vil stå til disposition frem til hans kontrakt udløber den 30. april 2015.

”Alf Hildrum har gennem sine syv år som chef for TV 2 løftet TV 2 ind i en ny tid. Mediehuset står i dag stærkt på alle platforme, og Alf Hildrum har også sørget for, at TV 2 har fået flere indtægtskilder, som vil være vigtige i fremtiden. Det er en markant medieleder, som nu forlader TV 2,” siger Hans J. Carstensen.