erik-brogaard

Nye vækstvirksomheder er med til at sikre en sund forretning

01.10.2016

Dyrefoder, hårprodukter og skræddersyede Facebook-opdateringer er nogle af produkterne fra Egmonts nye virksomheder. Egmonts Vice President for Corporate Strategy & Development forklarer, hvordan det passer til en moderne medievirksomhed, og hvad kigger Egmont efter, når der skal investeres i nye virksomheder.Foto: Steen Brogaard

Hvad har hårfarvning, helsekost, køkkenredskaber og vandrestøvler at gøre i en moderne mediekoncern? Måske har du studset over nogle af Egmonts investeringer? Men det giver god mening at kigge ud over de traditionelle kanaler for en medievirksomhed, siger Erik Kongsvik-Ibsen, Vice President, Corporate Strategy & Development.

“Linjerne mellem medier og handel bliver gradvist visket ud. Butikker og brands agerer i højere grad selv som medier på grund af de digitale kanalers muligheder, og der kan vi hjælpe. Vi kan også selv udnytte de digitale kanaler til at gå længere i at facilitere køb af varer hos vores forbrugere. Vi vil til stadighed spille en rolle overfor vores målgrupper”.

Og det er ikke blot fordi, det er teknologisk muligt. Det er også nødvendigt.

“Mange af vores medier er på markeder, der enten er stabile eller faldende. Vi gør meget for at holde vores position og effektivisere for fortsat at kunne tjene penge, selv om blandt andet oplagene falder. Og for også i fremtiden at sikre en sund forretning, skal vi finde nye vækstvirksomheder. Hvis man ser på, hvor man i dag kan skabe solide digitale forretninger lokalt og regionalt, er det indenfor lidt andre discipliner end de traditionelle indholdsmæssige,” siger Erik Kongsvik-Ibsen.

Han erkender, at der i disse år bliver rykket lidt ved de klassiske definitioner på en medievirksomhed.

“Men vi er allerede en del af folks hverdag i de områder, vi går ind i, så det giver god mening. Vi udgiver produkter, der taler til bestemte målgrupper, vi har annoncørkontakten, og vi kender kunderne rigtig godt. Og det er stadig en forsvindende lille del af omsætningen, der stammer fra disse nye markeder. I 2020 vil det være en noget større del, men stadig mindre end mediedelen”.

Konstant på udkig
At finde de nye vækstvirksomheder sker i tæt samarbejde mellem divisionerne, Corporate Finance og Corporate Strategy & Development. Her bliver mulighederne og behovene identificeret. Sammen med sit team i Vognmagergade i København hjælper Erik Kongsvik-Ibsen med at holde øje med nye virksomheder og områder og assisterer, når konkrete opkøbsemner skal vurderes.

"Vi har hele tiden øjnene åbne. Det er ingen hemmelighed, at vi blandt andet er interesseret i virksomheder indenfor e-commerce og content marketing, men der er mange flere områder,” siger han.

Det er levedygtige virksomheder, Egmont kigger efter. Virksomheder der har bevist deres forretningsmodel og etableret en vis omsætning.

“Vi køber ind i markeder, hvor der er vækst. Hvor virksomhederne har en vis størrelse. Hvor der er et stærkt management team, og vi tror på den grundlæggende forretningsmodel. Du køber hele pakken. I sjældne tilfælde kan vi gå ind tidligt, hvis det passer godt til noget, vi gør allerede,” siger Erik Kongsvik-Ibsen.

Mange virksomheder henvender sig selv til Egmont i håb om at finde en investor. Og ofte er Egmont i konkurrence med andre firmaer om en virksomhed.

"Der har været virksomheder, vi gerne ville have haft, men måske var den pris, vi var villige til at betale, ikke høj nok. Man skal dog ikke ærgre sig mere, end at det i sidste ende er ens eget valg, hvor meget man vil betale,” siger Erik Kongsvik-Ibsen.