storyhouse-books

Ny serie om store danskere til moderne historieinteresserede læsere

29.08.2018

12 portrætter af nogle af danmarkshistoriens mest karakteristiske og fremtrædende personligheder skal gøre det let tilgængeligt for danskerne at blive klogere på dem, der har formet historien

Tove Ditlevsen, Kaj Munk og Niels Bohr bliver de første tre hovedpersoner i serien, der har fået titlen Danske Legender.

I et medrivende sprog bliver vi taget med til Tove Ditlevsens skrivepult, hvor hun ærligt og modigt forfatter om den moderne kvindes rolle i samfundet. Vi bliver vidne til Kaj Munks dystre skæbne, efter hans år som en ledende figur i modstanden mod besættelsesmagten i Danmark. Og vi kommer med i Niels Bohrs laboratorium, hvor han blandt andet spillede en afgørende rolle i udviklingen af atombomben.   

"Den nye serie er tænkt som komprimeret klassisk dannelse. Skrevet i et kort format og til et publikum, der ikke har tid i hverdagen til at kaste sig over lange og udførlige biografier, " siger forlagschef Ole Sønnichsen.

Ifølge Ole Sønnichsen er biografimarkedet i forandring. Han forudser, at det er de korte, velresearchede og velfortalte biografier, der vil dominere det marked i fremtiden. "Selvom vi har travlt, er vi stadig optagede af fascinerende menneskers liv og færden. Danske legender imødekommer historisk interesserede læsere, og serverer dem en maggi-terning af viden, der passer ind i en moderne hverdag."

Lindhardt og Ringhof har med stor succes udgivet bøger med den fælles title En lille bog om. Bøger der kortfattet og præcist gør læseren klogere på emner som: Opera, universet, Karen Blixen etc. Tendensen kan også spores på andre danske forlag og på det internationale marked.

Danske legender er på 100 sider og koster 99,95 kr. De øvrige ni bøger udkommer i puljer af tre i løbet af efteråret 2018 og foråret 2019 og er skrevet af Anne-Sofie Wesche.

Bøgerne udgives af Storyhouse, et imprint under Lindhardt og Ringhof.