bornebogforside-20banner

Ny bog vil give børn og forældre et sprog til at tale om døden

16.01.2018

Vi er som voksne ikke gode til at tale med børn om døden. Begravelse Danmark har sammen med Egmont Publishings Content Marketing afdeling lavet en børnebog, der sætter ord på, når der skal tages afsked

“Tager Bedste en taxa til himlen?”

Sådan lyder titlen på en ny bog, som skal hjælpe børn og forældre med at sætte ord på, når en, der står nær, er død og skal begraves.

Bag udgivelsen står Begravelse Danmark og Egmont Publishings Content Marketing afdeling, og formålet er ifølge administrerende direktør for Begravelse Danmark Mogens Balling at skabe et fællesskab i familien om såvel døden som om afdøde:

“Når vi sammen med pårørende, hvor der er børn i familien, skal arrangere det sidste farvel, mærker vi meget tydeligt, at børnene har brug for at tale om døden, afskeden og afdøde. Med bogen har vi nu et fælles redskab, som familien kan bruge sammen. Vi er meget glade for bogen, som vi nu vil udlevere til de pårørende, hvor vi møder børn i forbindelse med at planlægge det sidste farvel,” siger Mogens Balling.

En vigtig opgave
Og netop børnene bliver præsenteret for et helt nyt univers, når en begravelse står for døren. Hvad er døden? Hvad betyder det, at nogen skal ned i en urne, og hvad er en bedemand?

Det er Egmont Publishings Content Marketing, der står bag bogen, og her er man er ligeledes stolte af at kunne hjælpe børn i sorg:

“Vi gik både stolte og ydmyge til bogen – for det er en vigtig opgave at kunne hjælpe børn med at give dem en forståelse for, hvad det vil sige, når nogen ikke er her mere,” siger redaktør på bogen, Amalie Holm. 

En tung dag til en god dag
Bedemandens fornemmeste opgave er ifølge Mogens Balling sammen med de pårørende at gøre en tung dag til en god dag.

”Vi har et ønske om at afskeden skal være hyldesten til livet – både den afdødes liv og familiens videre liv – og her tror vi, at vores børnebog kan være med til at samle familien om afdøde og afdødes liv og samtidig skabe et fælles minde for det videre liv i familien, uden afdøde,” siger han.