egmont-banner-gastro-1200x450

Nummer 100 er på gaden

15.04.2015

”gastro er også drømmestof,” siger chefredaktør Jesper Uhrup Jensen om sit succesfulde magasin

Da han startede i 2005 var skeptikerne mange, men Egmont havde givet Jesper Uhrup Jensen en drømmeopgave; at udvikle et mad- og vinmagasin. Månedens udgave af gastro er nr. 100, og med en fremgang i læsertallene i et presset marked, er der grund til at glæde sig.

”Jeg tror, det er en kombination. Vi har ramt tidens intetesse for gastronomi, og så går vi all in og giver vores læsere et lækkert magasin med både opskrifter og vinstof,” siger Jesper Uhrup Jensen om magasinets popularitet.

Hvad kvinder vil ha’

Oprindeligt blev gastro lanceret som et mandemagasin, men i dag er halvdelen af læserne kvinder.

”Det viste sig, at vi faktisk ramte kvinderne, og at der er en del af dem, som ikke gider hverdage, slankekure og kalorietælling. For gastro er også drømmestof,” siger chefredatøren.

Noget af det bedste er, at mange mennesker har et personligt forhold til blandet, siger Uhrup Jensen:

”Læserne føler, at det er deres. Hvis de f.eks. skal til Barcelona eller New York, skriver de til os og spørger, hvor de skal spise. Det er også en meget beregjsret læserskare. Nogle samler på magasinerne, og en del har været med helt fra start. Det er næsten rørende.”

Jubilæumsnummeret indeholder blandt andet besøg hos Søren K, vintur til Rhônedalen, et stort interview med Ronny Emborg samt chefredaktørens kritiske blik på Michelin, hvis stjerner regner over landet som aldrig før.