egmont-banner-lovebooks-1200x450

"Nu udgiver vi også bøger"

09.07.2015

Online-læseklubben LOVEBOOKS har etableret sig som bogforlag

De udgiver bøger og har en online-læseklub. To forskellige grene, som gavner hinanden for det kærlige Lindhardt & Ringhof-underforlag LOVEBOOKS.

For to uger siden udkom Lovebooks' anden bog, Lola og naboens søn, kun få måneder efter forlagets første udgivelse, Anna og det franske kys. Begge bøger er en del af en bogtrilogi skrevet af Stephanie Perkins, hvor tredje del udkommer til oktober.

Men allerede nu er arbejdet lettere for de tre kvinder bag forlaget.

"Læserne kender nu forfatteren - og os - og de har glædet sig til bog nummer to. Det er en fordel, at vi nu er etablerede, så vi ikke skal være sælgere på samme måde som første gang. Fanbasen er der nu i forvejen," siger Christina Yhman Kaarsberg, redaktør på Lovebooks.

Det kærligheds-elskende forlag startede op i november 2014 og købte med det samme rettighederne til trilogien, der er i ungdomsroman-genren og derfor fyldt med kærlighed og dillemmaer.

Rundet 2.000 følgere

De tre ansatte hos Lovebooks er lutter smil over bogudgivelserne. Men i høj grad også fordi de har rundet 2.000 følgere på Instagram, hvor de kører den sideløbende gesjæft med online-læseklub. Her viser og fortæller læserne, hvilke kærlighedsromaner, citater og afsnit, de kan lide, og deler dem med hinanden. Ofte med billeder, hvor der også er plads til ostemadder, sofapuder og strikkede hjerter.

"Efter vores første bogudgivelse føler læserne sig mere trygge ved at anbefale bøger til hinanden på nettet. Vi kan se, at de skriver til hinanden på tværs af hele Danmark, og det glæder os, at alle er med," siger Rikke Møller, redaktør på Lovebooks.

Men det er ikke kun pusse-nussede kærlighedscitater, som Lovebooks høster fra online-læseklubben. Kvinderne på det lille forlag lærer nemlig om, hvilke bøger de bør udgive, når de dagligt interagerer med læserne.

"Vi har direkte kontakt til slutbrugerne, som fortæller os, hvad de vil have. Det er en forlagsmæssig fantastisk mulighed vi har, og det giver os unikke muligheder for at udgive bøger, der rammer målgruppen," forklarer Christina Yhman Kaarsberg.

Læserne derude i Danmark får desuden en unik mulighed for at være med i bogens produktion.

"Eksempelvis giver vi dem mulighed for at debattere, hvilken af tre forskellige forsider til en bog, de bedst kan lide. Det kunne være en rød, en blå og en gul forside - eller tre helt forskellige motiver. Til sidst vælger vi den, som flest synes om, og så bliver det forsiden til bogen, vi udgiver," siger Christina Yhman Kaarsberg. 

Allierer sig med 'bloggere' og 'youtubere'

Gode anmeldelser er lig med gode salgstal. Det vil mange forlagsredaktører nok mene, og det samme gør sig gældende for Lovebooks tre ildsjæle. Indtil videre har anmeldelserne af de to første bøger været noget nær perfekte, og for at nå endnu længere ud til potentielle læsere, har de flere gange allieret sig med meget populære bloggere og youtubere.

"Vi har sendt dem bøgerne, og de har på alle måder været positive overfor handlingen og stilen i bøgerne. Bloggerne og Youtuberne taler til almindelige mennesker, og det er jo dem, vi udgiver til," siger Rikke Møller.

Internettet er i det hele taget 'det nye sort' for Lovebooks, der i fremtiden satser stort på digitale bogudgivelser. Det begynder allerede i efteråret, hvor bestselleren Maya Banks kærlighedsroman "Pas på mig" udkommer.