Norsk håndboldsølv gav seerrekord til TV 2

30.01.2017

VM-håndboldfinalen mellem Norge og Frankrig er det mest sete program hos Egmont-ejede TV 2 i Norge.Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix  

Med 1.626.000 seere strøg søndagens VM-finale i håndbold mellem Norge og Frankrig helt til tops på den historiske rangliste hos norske TV 2, der er ejet af Egmont.

Den hidtidige rekord hos TV 2 lød på 1.619.000 seere, og den stammer fra kvindernes VM-finale mellem Norge og Frankrig under VM i Brasilien i 2011.

- Norges sølvgutter er TV 2s guldgutter. Tallene viser, at håndboldherrerne har erobret hele kongeriget, og det fortjener de virkelig, siger Vegard Jansen Hagen, der er sportschef i TV 2.

På det mest sete tidspunkt fulgte over 1,8 millioner seere VM-finalen på TV 2. Kampen fik en seerandel på 82,3 procent i den kommercielle målgruppe 20-49 år og 81,9 procent blandt alle TV-seere over 12 år.

 - Det er uvirkelig at se håndboldherrerne indtage 1. pladsen blandt TV 2s historiske seerrekorder foran de tiljublede håndboldkvinder. Dette var alle tiders håndbold VM med en eventyrlig ramme i Frankrig og en historisk norsk indsats, siger Vegard Jansen Hagen.

Også semifinalen mellem Norge og Kroatien havde høje seertal. Over 1,2 fulgte hele kampen på TV 2, mens over 1,5 millioner seere fulgte størstedelen af kampen.

- Seertallene har været fantastiske på alle platforme, og jeg er utrolig stolt af TV 2-holdet, der har leveret varen fra Frankrig, siger nyheds– og sportsdirektør Jan Ove Årsæther, TV 2.