Nordisk Råds Børnelitteraturpris nu hos CARLSEN

30.10.2014

Den norske bog ‘Brune’ fik Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Senere denne måned udgiver forlaget CARLSEN den fine fortælling.

”Den går lige i hjertet på både voksne og børn. Prisen er en velfortjent sejr.”Sådan lyder det fra forlagschef på Egmont-forlaget CARLSEN Camilla Schierbeck om den norske bog ‘Brune’, som i går vandt Nordisk Børne- og ungdomslitteraturpris. Bogen er skrevet af nordmændene Håkon Øvreås og Øyvind Torseter og udkommer CARLSEN den 20. november. 

Hævner med pensel

Bogen handler om drengen Rune, der har sit at kæmpe med; en nyligt afdød bedstefar, omklamrende forældre og store drenge, der hærger og driller. En nat dukker der pludselig en mystisk hævner op ved navn BRUNE, der med pensel og brun maling forsøger at rette op på al uretfærdigheden. Lige i Runes ånd – selvom Rune naturligvis INTET har med sagen at gøre.

Sjov og alvorlig

”Den har en sødme og en poesi og en humor, der gør, at et lidt følsomt emne bliver formidlet på en fin måde. Bogen er varm, sjov og alvorlig – og fuld skønne illustrationer,” siger Camilla Schierbeck.

Bogen henvender sig til børn mellem 5-9 år – men voksne kan sagtens læse med – og grine med!