sorg-og-glaede-still-foto-martin-dam

Nordisk Films ’Sorg og glæde’ indstillet til Oscar-kapløbet

19.09.2014

Nils Malmros’ SORG OG GLÆDE er udvalgt som årets danske bidrag til en Oscar-vinder i kategorien ‘Foreign Language Film.’ Det skete i konkurrence med to andre Nordisk Film-sucesser

Det var en enstemmig komité hos Det Danske Filminstitut, der i går indstillede Egmont-ejede Nordisk Films SORG OG GLÆDE til kapløbet om en Oscar-nominering.  

Den meget personlige beretning af Nils Malmros bliver dermed årets danske bud på en vinder i kategorien ’Foreign Language Film’. Producer Thomas Heinesen er begejstret:

”Det er jo en stor anerkendelse, som vi bag filmen naturligvis er meget glade for,” siger han.

Størst mulig interesseIfølge

Nils Malmros selv havde han ikke set indstillingen komme, men:

“Jeg er virkelig glad, virkeligt glad. Og jeg er også meget berørt, det må jeg sige,” siger han i et interview med BT, hvor han også betoner vigtigheden i det arbejde, der ligger i Nordisk Films promovering af filmen:

“Det er et stort lobbyarbejde og et kompliceret spil, og handler om at trække i de rigtige tråde og få de rigtige folk til at interessere sig for filmen og se den, siger instruktøren.
Oscar-akdemiet sætter visninger af de indstillede film op i Los Angeles under American Film Market i november.  

Det samme gør deres europæiske modstykke European Film Academy, forklarer Thomas Heinesen:
“Nordisk Films opgave er at samle størst mulig interesse om disse visnger.  Det sker gennem annoncekampagner, networking, interviews og oplysning om filmen til akademiets medlemmer, så de lærer om filmen og bliver positivt stemt,” siger han.

Sammen med de dygtigste

Nordisk Film har entreret med publisistbureauet Karen Fried & Associates til at hjælpe med den kampagne, som også støttes af Det Danske Filminstitut. Karen Fried & Associates har blandt andet ledet mange kampagner af Focus Features' og Liongates film og stod også bag kampagnen for sidste års danske oscar-vinder kortfilmen HELIUM.

“Vi har således gået i samarbejde med de dygtigste i branchen for at give SORG OG GLÆDE al den opmærksomhed, som den fortjener, så den forhåbentlig kan få en endelig nominering til januar,” siger Thomas Heinesen.

Nordisk Film over det hele

SORG OG GLÆDE fik verdenspremiere på Filmfestivalen i Rom sidste efterår, og har været vist på festivaler over hele verden. Herhjemme blev filmen set af 272.000.

 Filmen var i skarp konkurrence med to andre Nordisk Film-sucesser: Pernille Fischer Christensens film EN DU ELSKER og Niels Arden Oplevs film KAPGANG. Og ifølge formand for komitéen, Henrik Bo Nielsen fra Det Danske Filminstitut, var det en vanskelig beslutning, som dog endte med et enstemmigt valg af SORG OG GLÆDE:

"Instruktøren af SORG OG GLÆDE, Nils Malmros, har en meget lang karriere bag sig. Han er en markant fortæller, der tør skille sig ud. Han er ikke bange for at tage fat i tabuer, han griber universelle temaer og berører nænsomt os alle. Verden over har instruktøren trofaste fans, der beundrer hans mod og personlige stil,"
 siger Henrik Bo Nielsen.


1. oktober starter en vurderingsproces, og kort før jul offentliggøres Oscar-shortlists for de forskellige kategorier. Mandag den 29. december indledes stemmeprocessen til nomineringerne, som offentliggøres torsdag den 15. januar.

Det 87. Academy Awards Show finder sted søndag den 22. februar.