weider

Nordisk Film satser stort på computerspil

09.08.2016

Over en årrække vil Nordisk Film købe sig ind  i en række nordiske computerspilsfirmaer. Spilbranchen kalder det den bedste nyhed i mange år. 

Med et trecifret millionbeløb i ryggen rykker Egmont-ejede Nordisk Film nu ind på det nordiske gaming-markedet og opretter enheden Nordisk Film Games.

Mikkel Weider, der i en årrække har arbejdet med at udvikle nye forretninger for Nordisk Film, bliver direktør for enheden, og i et interview med Jyllands-Posten fortæller han mere om planerne. Målet er over de kommende år at købe sig ind i nordiske computerspilsfirmaer, og forventningen er, at den første investering foretages i slutningen af året.

"Vi kommer til at investere i en håndfuld mindre og mellemstore spilvirksomheder med fokus på Norden. Ejerne og stifterne vil beholde majoriteten, men vi vil have en pæn andel. Spil ligger rigtig godt til os: Vi er allerede aktive i PlayStation, vi distribuerer spil, og det at lave spil kan minde om det at lave en film: at arbejde med kreative mennesker og kommercialisere og markedsføre et kreativt produkt," siger Mikkel Weider til Jyllands-Posten.

Han har analyseret det nordiske spilmarked grundigt, haft møder med en lang række spilproducenter og er nu ved at ansætte nøglemedarbejdere til en lille, effektiv organisation, som skal føre de ambitiøse planer ud i livet.

"Vi ser på konsolområdet og core games, fordi det er mindre hitbaseret end apps og mobilspil. Det kræver mere - to mand i en garage kan ikke lave et fuldt konsolspil – og det ligger tættere op ad film. Det er større projekter, og vi kan godt lide, at det kræver lidt mere. Det betyder også, at der er færre konkurrenter på markedet og større loyalitet fra brugernes side," siger Mikkel Weider. 

Nordisk Film Games ligger i forlængelse af Egmonts overordnede strategi om at investere i nye områder med underlæggende vækst. Ifølge Deloitte vil markedet på spil, målt på salg af software alene, i år nå 95 mia. dollar på globalt plan. 

Nyheden om, at Nordisk Film nu går ind i det nordiske spilmarked, giver genlyd i spilbranchen. Janos Flösser, som i en årrække var direktør for IO Interactive, et af Danmarks største spilfirmaer, og som nu er seniorpartner i Promentum Capital, der bl.a. investerer i spilbranchen, siger til Jyllands-Posten, at han ser Egmont som en skræddersyet investor:

"Det er den bedste nyhed for branchen i meget lang tid. Det skal vi næsten fejre," siger Janos Flösser til Jyllands-Posten og tilføjer:

Vi har manglet nogle lokomotiver til at trække det tog. Når et stort medieselskab går ind og lægger et trecifret millionbeløb til produktion, kan du bygge stærke fyrtårne, som kan ses meget langt væk."