hjertestarter-web

Nordisk Film sætter hjertestartere op i sine biografer

08.10.2015

Nu er der adgang til en hjertestarter i alle Nordisk Film Biografer. Samtidig er personalet blevet uddannet i at bruge hjertestarterne.

Hvert år får omkring 3.500 mennesker i Danmark hjertestop uden for hospitalet, og hurtig hjælp kan gøre forskellen mellem liv og død. Nordisk Film Biografer har nu sørget for, at der er adgang til hjertestartere i alle sine 18 biografer. Samtidig er personalet blevet uddannet i at bruge hjertestarterne og yde livredende førstehjælp.
 
Alt efter de lokale forhold er hjertestarteren enten placeret ved indgangen til biografen eller i foyeren. Nordisk Film Biografer har årligt op mod fem mio. besøgende.
 
”Vi har mange gæster i vores biografer, og det øger naturligvis sandsynligheden for, at uheldet kan være ude, og en gæst bliver ramt af et hjertestop. I den forbindelse kan en hjertestarter gøre en stor forskel. Vi har derfor nu opsat hjertestartere, så der er adgang til en hjertestarter i alle Nordisk Film Biografer,” siger Lars Jørgensen, som er direktør for Nordisk Film Biografer Danmark.
 
Der er i dag registreret mere end 12.000 hjertestartere i Danmark. De kan ses på hjertestarter.dk, som drives af TrygFonden. Cirka 12 procent af dem, der får hjertestop uden for hospitalet, overlever, og hvis endnu flere danskere træder til med hjertelungeredning og hurtig hjertestart, vil flere kunne overleve et hjertestop.
 
”Hvis man får stød med en hjertestarter inden for de første fire minutter, efter at hjertestoppet er indtruffet, øger det chancen for at overleve med op til 70 pct. Vi ved, at de fleste hjertestop sker, hvor der er samlet mange mennesker, og derfor er opsætningen af hjertestartere et rigtig godt initiativ fra Nordisk Film Biografer, der viser ansvar for deres ansatte og biografgæsterne. Nu er der en hjertestarter inden for rækkevidde, hvis der bliver brug for det, og det øger trygheden,” siger Grethe Thomas, der er projektchef i TrygFonden.
 
Kontaktinformation
Lars Jørgensen
Direktør, Nordisk Film Biografer Danmark
+45 61638420
lars.joergensen@nordiskfilm.com
 
Kontakt til lokale biografer
Niels Andersen
Direktionsassistent, Nordisk Film Biografer
+45 61638429
niels.andersen@nordiskfilm.com