dfs-banner-1200x450

Nordisk Film puster nyt liv i den danske filmskat

19.02.2015

Dirch, Olsen Banden, Lille-Per og alle de andre danske filmikoner får nu deres helt egen digitale streaming-tjeneste fyldt med danske filmklassikere  fra 1931 og frem.

Det er næsten et halvt århundrede siden, Egon fik sin første geniale plan, og over 80 år siden Liva Weel sang ”Gå med i lunden”. Men danske filmklassikere er populære som aldrig før med høje tv-seertal og et væld af digitale fansider. Klassikerne lever med andre ord i bedste velgående. Det får nu Nordisk Film til at lancere en helt ny streaming-tjeneste, ’Dansk Filmskat’, til filmelskere i alle aldre.

På alle platforme
Dansk Filmskat samler danske film produceret fra 1931 og frem, og hver uge tilføjes klassikere i alle genrer. Filmene er digitalt restaureret, så de kan ses i bedste billed- og lydkvalitet på tablet, computer, smartphone, Chromecast og via AirPlay. I løbet af 2015 vil Dansk Filmskat også blive tilgængelig på Smart-TV.

”De danske filmklassikere går i arv fra generation til generation, fordi de har en særlig plads i danskernes hjerter. Og vi er stolte af at kunne dedikere en hel filmtjeneste kun til den danske filmskat, så Dirch, Olsen Banden og Lille-Per kun er et klik væk. Filmene er i re-mastered HD-kvalitet og står skarpere end nogensinde,” siger Allan Hansen, adm. direktør i Nordisk Film. 

Dansk kulturarv
Med tjenesten får man ikke blot dansk hygge, nostalgi og hjertevarm humor for hele familien, men også indsigt i Danmark og danskernes liv gennem de sidste mange generationer. ”De sidste 80 års dansk film er en del af vores allesammens kulturelle historie og ved at dykke ned i skatten, får man et unikt indblik i udviklingen af samfundet, sproget, moden, kønsrollerne, teknologien osv. Med Dansk Filmskat giver vi filmklassikerne den opmærksomhed, de fortjener,” fortsætter Allan Hansen. 

Ekstramateriale
Nordisk Film har oplevet stor efterspørgsel på ekstramateriale fra filmklassikerne. På Dansk Filmskat er det nu muligt at se bag om-optagelser på bl.a. Olsen Banden og Morten Korch samt eksklusive interviews med nulevende stjerner, der har været med til at præge dansk film i årtier. Oplev Ghita Nørby, Morten Grunwald og Bent Fabricius-Bjerre fortælle historier fra dengang, det hele var lidt sjovere.

Dansk Filmskat går i luften den 25. februar med et introduktionstilbud, hvor danskerne i en begrænset periode kan prøve 1. måned gratis. Pris pr. måned: 49 kr. 

For yderligere information: Kasper Rasmussen, Dansk Filmskat, 20 76 27 67, kasper.rasmussen@nordiskfilm.com

Pressekontakt:
Michael Feder
Have Kommunikation
22 43 49 42
Send e-mail