web-20vr

Nordisk Film og japansk spiludvikler skyder millioner i at udvikle Virtual Reality i Norden

08.05.2017

Nordisk Film og den japanske spiludvikler gumi Inc. er gået sammen om at lancere accelerator-programmet Nordic VR Startups, der skal fremme udviklingen af Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) i de nordiske lande. 15 mio. kroner er i første omgang blevet investeret i projektet, hvor nordiske VR- og AR-udviklere kan ansøge om at komme med i programmet og få støtte til at realisere deres projekter.

Den nordiske spilbranche er i vækst, og nu skal de små nordiske spilvirksomheder med speciale i VR og AR på verdenskortet.

Sådan lyder det fra Nordisk Film, der sammen med den japanske spiludvikler gumi Inc. nu skyder 15 mio. kroner i at lancere accelerator-programmet Nordic VR Startups (NVS). Projektet skal finde de dygtigste VR- og AR-iværksættere i Norden og støtte dem fagligt og økonomisk, så de kan bryde igennem internationalt.  

Projektet løber de næste seks måneder, og nordiske VR- og AR-iværksættere kan ansøge om at være med i programmet ved at uploade en projektbeskrivelse på www.nordicvrstartups.com. De udvalgte VR- og AR-talenter vil via programmet få adgang til mentorhjælp, fysiske kontorfaciliteter, rådgivning og op til 750.000 kr. i finansiel støtte.

”Spilmarkedet er et af de mest interessante forretningsområder for Nordisk Film lige nu. Vi investerer i nordiske spiludviklere, fx har vi netop investeret i svenske Avalanche Studios og tidligere på året lancerede vi sammen med FC København e–sport organisationen North. Med Nordic VR Startups er det VR og AR, som er i fokus, idet det har et enormt vækstpotentiale,” siger Suman Rath, Senior Vice President, Nordisk Film.  

Et stærkt, international netværk

Nordic VR Startups deltager i startup-eventen Arctic15 den 3. og 4. maj og til X Reality Day den 5. maj i Helsinki. Her vil Nordic VR Startups præsentere sit accelerator-program og mødes med interessenter, partnere og nordiske VR- og AR-udviklere. 

”Det nordiske marked har en enormt kreativ og teknisk stærk talentmasse i spil- og filmindustrien, og vi håber på at kunne hjælpe de mange talenter ind på VR-scenen med de ressourcer og den ekspertise vi stiller til rådighed. Vi har allerede haft stor succes med vores Tokyo VR Startups-program i Asien, og i samarbejde med en etableret spiller som Nordisk Film har vi mulighed for at udvide vores projekt til Europa,” siger Hironao Kunimitsu, CEO i gumi Inc.

Nordic VR Startups-programmet bliver afsluttet til sommer ved den såkaldte Demo Day på Europas største startup-messe Slush 2017. Her kan de virksomheder, der er med i programmet, præsentere deres koncepter for internationale investorer og forhåbentlig få støtte til deres projekter.