undersandetweb

Nordisk Film med helt fremme i Oscar-kapløb

16.12.2016

Hele tre film ud af de ni, som er shortlistet i Oscar-kategorien ”Bedste ikke-engelsksprogede film” er produceret eller co-produceret af Nordisk Film. ”Det viser, hvor stærkt talentet er i Norden,” siger Nordisk Film-direktør.  

Nordisk Film har sat sig tungt på Oscar-kapløbet. Tre ud af ni film, som er shortlistet til en Oscar i kategorien ”Bedste ikke-engelsksprogede film” er produceret eller co-produceret af Nordisk Film. 

Fra Danmark er Martin Zandvliets ”Under sandet”, som er produceret Nordisk Film, shortlistet. ”Under sandet” har siden verdenspremieren på Toronto filmfestivalen i efteråret 2015 rejst verden rundt på store festivaler og har allerede høstet en lang række priser. ”Under sandet” er produceret af Mikael Christian Rieks fra Nordisk Film Production. 

Fra Norge er Erik Poppes ”Kongens nej” shortlistet. Filmen, der har Jesper Christensen i hovedrollen som den norske kong Haakon VII, er produceret af Paradox og co-produceret af Nordisk Film. 

Fra Sverige er komedien ”En mand der hedder Ove” shortlistet. Filmen, der solgte mere end 1,5 mio. billetter i Sverige, er baseret på Fredrik Backmans bestseller er produceret af SF Studios og er co-produceret af Nordisk Film. 

”Det er helt fantastisk, at Nordisk Film har produceret eller co-produceret tre film fra hele Norden, som nu bejler til en Oscar. Filmen har tilsammen solgt tre mio. billetter, og har samtidig haft stor international opmærksomhed. Nu er de så med i opløbet til verdensmesterskaberne i film. Det viser, hvor stærkt talentet er i Norden. Samtidig er det et udtryk for, at den strategi, som vi i Nordisk Film forfølger, om at stå bag de bedste og vigtigste filmskabere i Skandinavien, har båret frugt,” siger Allan Mathson Hansen, der er koncerndirektør for Nordisk Film. 

I slutningen af januar afgøres det, hvilke fem film af de ni, som er shortlistet, der bliver endelig nomineret til den prestigefyldte Oscar-uddeling.