Castelvania

Nordisk Film køber 40 procent af spansk computerspilselskab

22.12.2020

Computerspil er på få år blevet en markant vækstforretning for Nordisk Film, som nu bliver medejer af den spanske spiludvikler MercurySteam. Det er den første investering uden for Norden for Nordisk Film, der har otte computerspilselskaber i sin portefølje.

Nordisk Film fortsætter sin vækst inden for computerspil og investerer nu i MercurySteam, der er Spaniens største uafhængige spiludvikler. Dermed har Nordisk Film – igennem forretningsenheden Nordisk Games – hel- eller delejerskab af otte computerspilselskaber.

Med handlen betaler Nordisk Film, som er ejet af mediekoncernen Egmont, et lavt trecifret millionbeløb for en ejerandel på 40 procent af MercurySteam.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi fortsætter med at udvide vores portefølje af computerspilselskaber, der har udvist stor vækst. For nogle år siden gik vi målrettet ind i dette område, som ligger godt til os i Nordisk Film og Egmont, og hvor mediebrugerne på et globalt plan bruger mere tid og flere penge. Med denne betydelige investering i MercurySteam kan vi fortsætte den positive udvikling yderligere, og computerspilområdet vil fremover kunne bidrage endnu mere til Nordisk Films samlede forretning,” siger Allan Mathson Hansen, koncerndirektør, Nordisk Film.

MercurySteam er det første computerspilselskab uden for Norden, som Nordisk Film investerer i. Selskabet blev grundlagt i Madrid i 2002 og har i dag 160 ansatte. Det har flere store projekter i støbeskeen og udvikler spil til PC og alle førende spilkonsoller. MercurySteam står bl.a. bag “Clive Barker’s Jericho”, “Castlevania: Lords of Shadow”-trilogien, Nintendo 3DS-bestselleren “Metroid: Samus Returns” og onlinespillet “Spacelords”.

”Mercury Steam er et fantastisk selskab. De har et meget kompetent team og leverer høj kvalitet. De har ambitiøse vækstplaner, og vi kan hjælpe dem på den rejse. Det er vores første investering uden for Norden, men det bliver ikke vores sidste er jeg sikker på, da vi har udvidet vores investeringsområde til at dække hele Europa,” siger Mikkel Weider, Managing Director, Nordisk Games.

“Vi byder Nordisk Film velkommen som ny MercurySteam-partner. Vi deler samme DNA, ambitioner og mål, og vi er overbeviste om, at vi nu kan konsolidere selskabet yderligere og skabe endnu mere vækst,” tilføjer Enric Alvarez, CEO og medstifter, MercurySteam.

Nordisk Films portefølje af computerspilstudier består foruden MercurySteam bl.a. af Avalanche Studios Group, Star Stable Entertainment, Raw Fury, Nitro Games, RETO MOTO og Flashbulb.