web-20star-20stable

Nordisk Film investerer trecifret millionbeløb i svensk computerspilfirma

14.05.2018

Svenske Star Stable Entertainment AB, der står bag et globalt online heste-spil målrettet piger, får nu Nordisk Film med i ejerkredsen. Det sker som led i Nordisk Films vækststrategi inden for gaming-området og er det femte opkøb i nordiske computerspilselskaber siden 2017.

Nordisk Film, der er ejet af mediekoncernen Egmont, investerer 110 mio. kroner i det svenske computerspilfirma Star Stable Entertainment AB, der står bag online-spillet Star Stable Online. Investeringen betyder, at Nordisk Film får en betydelig minoritetsejerandel. 

Siden 2017 har Nordisk Film investeret i en række nordiske computerspilfirmaer. Star Stable Entertainment AB er det femte selskab, der bliver en del af Nordisk Films gamingportefølje. 

“Jeg er meget glad for, at vi nu bliver medejer af Star Stable Entertainment AB, som har en stærk position på det globale online-spilmarked. Vi ser frem til at være med til at udvikle virksomheden yderligere. Gaming er et vækstområde, hvor vi kan udnytte vores kompetencer i Nordisk Film og Egmont, og hvor vi er klar til at foretage store investeringer,” siger Allan Mathson Hansen, der er koncerndirektør i Nordisk Film. 

Star Stable Entertainment AB blev grundlagt I 2011 og har mere end 100 ansatte, hvoraf 60 procent er kvinder. Star Stable Online er et online multi-player spil, hvor piger kan udforske en omfattende og kompleks fantasy-verden på hesteryg. Star Stable Online, der er verdens mest populære online-hestespil, har mere end 14 mio. registrerede brugere i 182 lande og findes i 13 forskellige sprogversioner.

“Vores rejse med at tilbyde en meningsfuld spil-oplevelse for piger er først lige begyndt, og vi vil blive ved med at byde nye spillere over hele verden en varm velkomst, når de kaster sig ud i et fantastisk eventyr og bliver en del af et verdensomspændende fællesskab. Vi er meget glad for, at Nordisk Film anerkender betydningen af vores mission og nu vil være med på den videre rejse,” siger Johan Sjöberg, der er adm. direktør i Star Stable Entertainment AB. 

For Nordisk Film foregår investeringen i Star Stable Entertainment AB i regi af investeringsenheden Nordisk Film Games. Her har man tidligere købt sig ind i de danske selskaber Reto Moto (Heroes & Generals), Flashbulb Games (Trailmakers) og Multiverse (Kogama.com) samt det svenske selskab Avalanche Studios (Just CauseMad MaxtheHunter). 

Star Stableer et fantastisk online-spil og et fantasy-univers til en målgruppe, der ellers ikke har mange tilbud. Det er imponerende, hvad selskabet og teamet bag har opnået, og vi er meget glade for, at vi har fået muligheden for at komme med ombord og hjælpe med yderligere vækst og udvikling. Vi er overbeviste om, at Star Stables rejse kun lige er begyndt og at millioner af piger vil udforske online-universet i mange år fremover,” siger Martin Walfisz, der er Senior Partner i Nordisk Film Games.