nf-fonden

Nordisk Film Fonden støtter filmtalenterne

18.03.2019

I Nordisk Film Fonden stræber vi efter at give filmtalenter mulighederne for at skabe og være kreative ved hjælp af nye teknologier.

‘We bring stories to life’ ved at støtte og opmuntre talenter i filmindustrien til at styrke deres viden, evner og kompetencer rettet mod en fremtid baseret på en fusion af teknologier.

I 2018 støttede vi en lang række initiativer, som arbejder mod at klæde filmtalenterne på til en fremtid baseret på teknologier: ViZARTs skaber narrative oplevelser med real-time MoCap og Avatarer; VFX Residencies booster evnerne hos Visual effects-kunstnere og etablerer et nationalt VFX Center of Excellence; og Picture This_18 en tilbagevendende tech konference som handler om hvordan fremtiden ser ud inden for filmskabelse. Vi har også støttet en lang række af individuelle talenter gennem vores Lille Isbjørn og Store Isbjørn legater.

I 2019 vil vi forsætte med at udforske hvordan samarbejdet mellem filmskaberne og tekniske kunnen, kan optimere udviklingen og produktionsprocesserne og skabe rum til fornyet kreativitet. Vi vil gerne udfolde filmtalenterne ved at udforske og promovere kunstnerisk entreprenørskab og fordelene ved tværfaglighed.

I Danmark er vi kendt verden over for at skabe dygtige talenter inden for både film og TV-drama, og sammen bør vi forsætte med at kombinere historiefortælling, teknologier og visioner. Vores mission mod 2021 er at styrke digitale kompetencer og kunstnerisk entreprenørskab blandt talenterne i filmindustrien.