Biograf

Nordisk Film Biografer åbner op fra på fredag

26.05.2020

Fredag den 29. maj genåbner de første 11 af Nordisk Films i alt 23 biografer. Det er biografer i Hovedstadsområdet, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg, Herning og Kolding, som åbner først. I perioden herefter følger en række af kædens øvrige biografer. Budskabet til gæsterne er klart: Kom trygt i biografen!

I mere end to måneder har Nordisk Film Biografer været lukket, men nu er de første 11 af kædens 23 biografer klar til at åbne igen. På fredag den 29. maj slår Falkoner, Dagmar, Field’s, Lyngby og Tåstrup i Hovedstadsområdet samt Nordisk Film Biografer i Aarhus C, Odense, Aalborg Kennedy, Esbjerg, Herning og Kolding dørene op. 

Torsdag den 4. juni genåbner yderligere mindst syv Nordisk Film Biografer i Hillerød, Køge, Nykøbing Falster, Randers, Viborg, Aarhus og Aalborg. De resterende biografer vil i perioden herefter gradvist åbne op – følg med på nfbio.dk for opdateret program.

”Vi savner vores gæster, og gæsterne savner os. Men nu er vi heldigvis klar til at åbne gradvist igen. Vi vil skabe en tryg biografoplevelse og en sikker genåbning, hvor der er fuldt fokus på at overholde myndighedernes retningslinjer,” siger Casper Bonavent, som er direktør i Nordisk Film Biografer Danmark. 

Biograferne vil i første omgang holde åbent torsdag til søndag samt på helligdage. Der vil være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgæster, ligesom filmene programlægges således, at der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyerne, og så der er god tid til rengøring af salene mellem forestillingerne. Gæsterne vil blive mødt af en vært i hver biograf, som vil byde velkommen, informere om retningslinjer, sikre god hygiejne og i det hele taget hjælpe med at skabe en god oplevelse. 

”Vi har fået gode og præcise retningslinjer fra myndighederne, men med 23 meget forskellige biografer er det selvfølgelig lidt af et puslespil at få det hele til at gå op. Vi har nu lagt en åbningsplan, så gæsterne trygt kan komme i biografen og få en god oplevelse. Der er skilte, afstandsmarkører, håndsprit, og vores dygtige medarbejdere er klar til at hjælpe – og jeg lover, at det også vil være muligt at købe både slik, kaffe, kolde sodavand og varme popcorn til biografturen,” siger Casper Bonavent. 

Når Nordisk Film Biografer åbner, lægges der ud med bl.a. at vise animationsfilmen ”Fremad”, den danske debutfilm ”Kød og Blod” med Sidse Babett Knudsen på rollelisten og ”Bombshell” med Charlize Theron. Det fulde program vil løbende blive opdateret og kan ses på nfbio.dk eller i Nordisk Films bioapp, hvor man fra tirsdag 26. maj også kan købe billetter. Nordisk Film Biografer opfordrer til, at man køber sine billetter online på forhånd for at undgå kødannelse og ventetid i biografen.  

Nordisk Film Biografer vil gerne fejre genåbningen og sige tak til nogle af de mest loyale biografgængere. Derfor får biografgæster, som er medlem af Nordisk Film Biografers loyalitetsklub BIOPLUS, mulighed for at tyvstarte allerede på torsdag 28. maj, hvor der i Imperial, Aarhus C, Odense og Aalborg Kennedy inviteres til en eksklusiv forpremiere kun for BIOPLUS-medlemmer. Alle medlemmer vil få mulighed for at deltage i en online-konkurrence, hvor der udloddes alle billetter til forpremierens fire forestillinger i Imperial, Aarhus C, Odense og Aalborg Kennedy. De, der deltager i konkurrencen, vil få direkte besked, om de har vundet, og vil med det samme få tilsendt to gratis billetter til forpremieren.

Fakta om genåbningen af Nordisk Film Biografer

  • Nordisk Film Biografer er Danmarks største biografkæde med i alt 23 biografer i Danmark. Nordisk Film driver også 21 biografer i Norge og én biograf i Sverige.
  • Fredag 29. maj åbner følgende Nordisk Film Biografer: Dagmar, Field’s, Falkoner, Tåstrup, Lyngby, Aarhus C, Odense, Aalborg Kennedy, Esbjerg, Herning og Kolding. 
  • Torsdag 4. juni åbner følgende Nordisk Film Biografer: Hillerød, Køge, Nykøbing Falster, Trøjborg i Aarhus, Randers, Aalborg Syd og Viborg. 
  • Imperial, Palads og biograferne i Waves og Frederikssund åbner gradvist i den efterfølgende periode, nærmere information, herunder åbningsdatoer, følger på et senere tidspunkt. Nordisk Film Biografer Næstved er under ombygning, hvor der installeres helt nye luksussæder i alle salene. Biografen forventes at kunne genåbne i juli.