alt-webbanner

Modige kvinder viser deres bryster

25.06.2014

ALT for damerne sætter fokus på brystkræft. Seks modige kvinder står frem med den nøgne sandhed – i både ord og billeder

"Det bedste ved min krop i gamle dage var mine bryster."

34-årige Karina Kjær-Christensen er en af seks kvinder, som i denne uges udgave af ALT for damerne taler åbent om deres brystkræft. Og lige som de fem øvrige har hun ladet sine opererede bryster fotografere. De smukke men også lidt barske billeder følger de stærke kvinders meget personlige historier. Nicole Grøndahl Skriver, 50, medvirker for at bidrage til at aftabuisere brystkræft.

"Mange kvinder tør ikke tale om det – måske knap nok sige det til deres ægtefæller. Det går ikke! Min åbenhed har skabt undren hos mange – men jeg har jo ikke gjort det her med vilje," siger hun.

Kvindebladets pligt

Ifølge chefredaktør Tina Nikolaisen har ALT for damerne som kvindeblad en forpligtigelse til at sætte fokus på en sygdom, som rammer en ud af ni kvinder og som i værste fald kan koste liv:

"Vi håber, kvindernes historier og billeder vil inspirere jer til at tale om brystkræft med alle de kvinder, I kender, så flere får mærket efter og opdaget knuden i tide," skriver hun i sin leder.

Mette Lindstrøm Nielsen, 36, fortæller om oplevelsen af, at hendes krop var blevet revet fra hinanden, men:

"Jeg elsker mine bryster, selvom de ser mærkelige ud. De repræsenterer en overvindelse."