katz-web

Michael Katz Krefeld vinder Krimimessens Publikumspris 2018

18.03.2018

Det er tredje gang, Publikumsprisen uddeles på Krimimessen, og læserne stemte på Michael Katz Krefeld og hans serie om privatopdageren Ravn.

Michael Katz Krefeld modtog søndag Krimimessens Publikumspris 2018 foran en masse glade læsere i Fængslet i Horsens.

"Der er tale om en forfatter, hvis hovedperson har en hund, som hedder Møffe," sagde Horsens' borgmester Peter Sørensen (S), da han skulle afsløre vinderen, hvorefter der brød latter og klapsalver ud blandt det talstærke publikum, som var mødt frem for at se prisen blive overrakt. For Møffe er særdeles godt kendt blandt læserne.  

Blandt de øvrige kandidater var bl.a. Jussi Adler-Olsen, Elsebeth Egholm og Jesper Stein:

"Møffe og jeg betragtede os selv som underdogs i det felt," sagde Krefeld og takkede læserne og Horsens Bibliotek, som arrangerer messen. Han modtog en skulptur i sten og bronze af den lokale kunstner Filip Møller.

Borgmester Peter Sørensen takkede også biblioteket for den imponerende indsats, som på 17. år har gjort Krimimessen til en stor begivenhed som tusindvis af danskere hvert år valfarter til:

"Og selv om vi er glade for Kriminalakademiets pris, så syntes vi også at I, læserne, skulle have lov til at stemme på jeres favorit," sagde han. Det er tredje gang, at Publikumsprisen uddeles, og 4.300 krimiglade læsere har stemt i år.

Michael Katz Krefeld har stor succes med sin serie om Ravn, privatopdageren som bor på en båd i Christianshavn med sin hund Møffe. Femte bind "Pagten" udkom i efteråret og er sæsonafslutning på første del af serien.