mich-20vraa-nyweb

Mich Vraa modtager Otto B. Lindhardt-prisen 2017

14.09.2017

Lindhardt og Ringhof giver Otto B. Lindhardt-prisen til Mich Vraa for den anmelderroste og prisnominerede roman ”Haabet” og efterfølgeren ”Peters kærlighed”.

Foto: Simon Nørlev Nyberg

Lindhardt og Ringhof tildelte torsdag Otto B. Lindhardt-prisen til Mich Vraa ved forlagets efterårsreception. Mich Vraa er forfatter til sidste års anmelderroste og prisnominerede roman ”Haabet” samt dette års succesfulde efterfølger ”Peters kærlighed”.

"Når det er en særlig fornøjelse at kunne overrække prisen til netop Mich Vraa, er det fordi, han er en af det danske bogmarkeds veteraner – Mich har henved 1.000 oversatte bøger på samvittigheden (heriblandt rigtig mange for L&R) – han har arbejdet med store forfatterskaber som Hemingway, John Williams, og Don DeLillo. Mich har om nogen viet sit liv til bøgerne," sagde Lindhardt og Ringhofs adm. direktør Lars Boesgaard i sin tale:

"I interviews om sine egne romaner har Mich selv fortalt, at de mange hundrede oversættelser har været én stor forfatterskole for ham, der har givet ham en forståelse for, hvordan en god historie skal fortælles. Han har altid i sine oversættelser forsøgt at ramme de enkelte forfatteres tone – og den evne har han overført til sine egne romanpersoner, så de i de breve, hans romaner består af, også har hver deres egen tone. Det er lykkedes i en sådan grad, at folk tror, at Michs bøger er dokumentariske, når han er ude og holde sine mange foredrag."

Otto B. Lindhardt-prisen blev indstiftet i 2014, da Lindhardt og Ringhof fejrede sin stifter Otto B. Lindhardts 90 års fødselsdag. Prisen uddeles til en af forlagets forfattere eller illustratorer, det være sig en børnebogs-, fagbogs- eller skønlitterær forfatter, dansk eller udenlandsk, som har sat sit blivende fingeraftryk på forlaget.

Prisen er tidligere givet til Jørn Riel, Leif Davidsen, Knud Romer og Michael Katz Krefeld.