vestager-20kvindepris-web

Margrethe Vestager får ALT for damernes Kvindepris 2015

21.10.2015

Hun bider skeer med de store samtidig med, at hun værner om sine bløde sider. Margrethe Vestager er en mangefacetteret kvinde og et forbillede for mange. Derfor får hun ALT for damernes Kvindepris 2015

Billedet: Margrethe Vestager får overrakt Kvindeprisen 2015 af ALT for damernes Marie-Louise Truelsen. Foto: Bjarke Ørsted


Som magtfuld konkurrencekommissær i EU har Margrethe Vestager valgt at bide skeer med de største virksomheder i verden, bl.a. Google. Det kræver mod – og det har hun. Men hun har også sine bløde sider – f.eks. er Margrethe Vestager kendt for at strikke elefanter under møderne i EU. Sådan lytter hun bedst.

“Margrethe Vestager er en mangefacetteret kvinde, som netop i kraft af det, er et forbillede for mange. Derfor får hun ALT for damernes Kvindepris 2015,” siger chefredaktør Tina Nikolaisen.

Kvindeliv og samfundsliv
Margrethe Vestager var og er populær i brede kredse – også blandt dem, der ikke deler hendes politiske synspunkter. Som formand for det Radikale Venstre og økonomi- og indenrigsminister, blev hun flere gange kåret som ”Danmarks dygtigste partileder” og ”Danmarks mest populære minister”. Sidstnævnte på grund af hendes ligefremme, nede-på-jorden-stil.

“Jeg er simpelthen så glad for at modtage prisen, fordi jeg virkelig beundrer de kvinder, der tidligere har modtaget den. Kvinder, som gør en stor forskel, som er til inspiration for mange, og som repræsenterer ikke bare kvindeliv men samfundsliv,” siger Margrethe Vestager og nævner prismodtagere som tv-journalisten Ulla Terkelsen og stifter af forbrugerbevægelsen ‘Stop Spild af Mad’ Selina Juul.

Donation til unge med ondt i livet
De 25.000 kroner, der følger med ALT for damernes Kvindepris 2015, donerer Margrethe Vestager til Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, LMS, som arbejder for at hjælpe unge udsatte til at håndtere deres livssituation.

“For eksempel er mange kvinder i dag super dygtige, engagerede og tager lange uddannelser, men alligevel har mange et forstyrret spisemønster eller ondt i livet i det hele taget. Det skal der gøres noget ved,” siger prismodtageren.

Om ALT for damernes Kvindepris
ALT for damernes Kvindepris blev indstiftet i 1983 ”for at hylde kvinder, derhar gjort en bemærkelsesværdig personlig indsats,” og den første modtageraf prisen var kvindeforskeren Nynne Koch. Med prisen følger 25.000 kroner.

Prismodtagere de seneste år:
2006: Socialrådgiveren Tine Bryld for sit sociale engagement gennem 40 år.
2007: Maternity Worldwide.
2008: Kronprinsesse Mary for Mary-Fonden.
2009: Helena Christensen for Chernobyl Children’s Project International.
2010: Signe Møller for projektet 100% til Børnene.
2011: Helle Thorning-Schmidt for at blive landets første kvindelige statsminister.
2012: Lisbeth Zornig Andersen for at sætte fokus på underdanmark.
2013: Selina Juul for at sætte fokus på madspild
2014: Ulla Terkelsen for sin journalistiske indsats

For yderligere information kontakt:

Tina Nikolaisen
Chefredaktør, ALT for damerne
+45 31 31 36 34
tina.nikolaisen@altfordamerne.dk

Mette Klingsey
Presserådgiver, Egmont
+45 25 32 34 78
mette.klingsey@egmont.com