jeanet-farve-web

Man lærer rigtig meget af sine fejl

07.10.2016

Jeanet Rosenkjær fik en god ide, mens hun læste på Journalisthøjskolen. I 2015 blev hendes site om de kendte solgt til Egmont: ” Egmont passede godt til mig og Realityportalen.”

Jeanet Rosenkjær er webredaktør og stifter af Realityportalen, et site der samler indhold om kendte. Sitet gik online maj 2012, blev delvist solgt til Trendsales 2013 og overtaget af Egmont januar 2015.

Da jeg gik på Journalisthøjskolen, havde vi et fag, hvor vi skulle tænke ud af boksen og komme med ideer til nye projekter. Det var ikke meningen, at det skulle drives videre. Jeg var i en gruppe, hvor jeg foreslog at lave et realitysite, men det var de andre ikke rigtig med på, og så tænkte jeg : "Nå! Hvis I ikke er oppe at køre over det, så går jeg bare solo!"

Realityportalen blev mit eksamensprojekt på skolen, og til det lavede jeg en stor brugerundersøgelse i alle medier, med alle aldre og alle genrer. Ud fra den data jeg indsamlede, lavede jeg et mockup og fik det bygget op med farver, rubrikker, historier osv. Efter eksamen sagde min censor, at hvis ikke jeg selv gik i gang med det nu, gjorde hun. Og så var der jo ikke rigtig nogen vej tilbage. Det var der, det rigtig startede.

Det skulle dog vise sig at være lidt sværere, end jeg troede. Jeg var sikker på, at jeg kunne gå i luften med det samme – måske efter en uges tid. Men det tog altså seks-otte måneder, før sitet var online i maj 2012. Inden da skulle der produceres en masse indhold også. Jeg undervurderede simpelthen den tid sådan noget tager. Det har været svært og frustrerende, og jeg har også grædt meget i processen.

Da jeg solgte det hele til Egmont, var det flere ting, der spillede ind. Egmont passede godt til mig og Realityportalen. Jeg er vild med de værdier, Egmont har og står for. Jeg kan godt lide, at det er en fond, der hjælper børn og unge, som har det svært. Jeg kan godt lide hele den præmis, der er omkring Egmont-koncernen. Men det betød også meget for mig at vide, at Egmont har den digitale strategi, som Realityportalen nu er en del af. Det betød meget for mig at komme ind under den, og mærke, at der virkelig blev satset digitalt, for det er det, jeg er god til, og det jeg kan.

Jeg håber, at vi i fremtiden ikke er så pissebange for at lave fejl, for man lærer altså rigtig meget af sine fejl. Realityportalen er der, hvor den er i dag, fordi jeg og andre har begået sindssyg mange fejl, men det har været det hele værd. Både personligt og forretningsmæssigt.