harper-web

Lindhardt og Ringhof udgiver læsernes favoritbøger

07.12.2015

Verdens største hjemmeside for læsere har netop kåret ”Best Books 2015”. Lindhardt og Ringhof udgiver flere af vinder-bøgerne

Hjemmesiden Goodreads.com er stedet, hvor læsere deler deres boganbefalinger, giver karakterer til bøgerne og også kårer årets bedste bøger. Siden har kåret de bedste bøger i 2015, og i hele tre af kategorierne er vinderbøgerne titler, som Lindhardt og Ringhof har udgivet eller er på vej til at udgive.

Goodreads indstiller selv en række bøger, og desuden har læserne mulighed for at nominere deres yndlingsbøger til den årlige prisfest. Læserne har kunnet stemme i 20 forskellige kategorier, og der blev afgivet over 3 millioner stemmer.
 
Årets bedste fiktion: Harper Lee
En af årets bogsensationer, udgivelsen af Harper Lees første manuskript under titlen Go Set A Watchman var ikke blandt de bøger, som Goodreads selv havde nomineret, men læserne syntes anderledes.

De havde læst bogen og holdt af den, og Go Set A Watchman vandt i kategorien ”Best fiction” med mere end dobbelt så mange stemmer som den næste titel på listen. Bogen blev i juli udgivet af Lindhardt og Ringhof med den danske titel Sæt en vagtpost ud.

I kategorien ”Romance” var det LOVEBOOKS’ Colleen Hoover, der vandt med bogen Confess. LOVEBOOKS udgiver to Colleen Hoover bøger i 2016: Forbandede kærlighed og Måske en dag.

- Det er et udtryk for, hvilke bøger, der rent faktisk bliver læst og som læserne synes om, siger Annette Berg og Christina Kaarsberg, der står bag Lindhardt og Ringhofs imprint LOVEBOOKS.

Nordiske guder hitter blandt børn
Også Carlsen har fingeren på pulsen med de populære bøger. Vinderen i kategorien “Best Middle Grade and Children’s” var The Sword of Summer af Rick Riordan.

Carlsen har allerede udgivet mange af Rick Riordans bøger, blandt andet serien om Percy Jackson og serier om ægyptiske og græske guder. Den nye serie om de nordiske guder er også vej i dansk oversættelse.

Alle vinderbøgerne kåret af Goodreads læsere kan ses her.