lix-web

Lindhardt og Ringhof Uddannelse i samarbejde med startup-virksomhed

19.04.2016

Egmonts gymnasieforlag bygger en ny Gymnasieportal med e-bøger til gymnasieelever med den blot to måneder gamle virksomhed Lix.

Foto: Martin Bubandt

Lindhardt og Ringhof Uddannelse har indgået et samarbejde med den blot to måneder gamle virksomhed Lix, der har udviklet en særlig platform til digitale udgivelser, der skal være bund for den eksisterende gymportalen.dk.

- Jeg mener, at Lix’ platform står klart ud. Betaversionen er så gennemtænkt, at vi næsten kan bruge den, som den er. Det er selvfølgelig et kæmpe sats og en stor tillidserklæring fra vores side, fordi vi er vant til at arbejde med store spillere, siger Jan Krogh Larsen, der er forlagschef på Lindhardt og Ringhof Uddannelse.

Tjener ikke penge – endnu
Lige nu tjener Lix ikke penge, men på sigt skal Lix skabe overskud ved at private brugere betaler et månedligt abonnement på 29 kr. Elever skal ikke betale for brug at portalen.For Lindhardt og Ringhof Uddannelse er det specielle ved Lix platformen bla. dens smarte søgefunktionen, at elever vil kunne interagere med lærere, samt en særlig løsning hvor indholdet skal kunne bruges offline.

Det har før været det skærende punkt ved lignende platforme – at indholdet offline, er beskyttet mod piratkopiering.

- Hvis Lix lykkes med offlineløsningen, har de virkelig noget særligt, der vil give dem store tilbud fra store forlag i udlandet, siger Jan Krogh Larsen.  

Folkene bag Lix glæder sig over samarbejdet med Lindhardt og Ringhof.

- Det er helt vildt, at en så stor spiller i en etableret og traditionel branche vælger en helt ny virksomhed som os, siger Kasper Krog til Børsen. Sammen med 23-årige Camilla Hessellund Lastein har han udviklet af Lix.