logr-web

Lindhardt og Ringhof leverer solidt årsresultat

07.03.2017

Forlagshuset Lindhardt og Ringhofs regnskab for 2016 giver et overskud før skat på 11 mio. kr. ”Et stærkt resultat, som samtidig afspejler, at vi bygger fremtidens forlag,” siger Lars Boesgaard, adm. direktør. 

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof, der er en del af mediekoncernen Egmont, kom ud af 2016 med et overskud før skat på 11,3 mio. kr. ud af en nettoomsætning på 329,5 mio. kr. Det er et af forlagets bedste resultater, og omsætningen voksede i forhold til 2015 i et ellers vigende marked.  

”Det er et stærkt resultat i betragtning af, at vi samtidig har accelereret vores digitale investeringer. Vi er i gang med at bygge fremtidens forlag, et internationalt digitalt forlagshus med base i København. I 2017 udgiver vi 40 digitale bøger om dagen, og vores digitale forlag Saga Egmont har etableret sig i bl.a. England, Tyskland og Sverige,” siger adm. direktør Lars Boesgaard.  

Lindhardt og Ringhof har allerede suverænt positionen som Danmarks største digitale forlag, og den rivende udvikling og ekspansion betyder bl.a., at forlaget på to år har fordoblet antallet af e-bøger og lydbøger.  

Også den klassiske forlagsforretning har haft et godt år. Merete Pryds Helle modtog således De Gyldne Laurbær for sit forfatterskab, senest med romanen ”Folkets skønhed”, der også modtog Politikens Romanpris. Michael Katz Krefeld blev kåret som danskernes yndlingsforfatter, da Bog & idekæden tildelte ham Martha Prisen, og Jacob Riising modtog Orla-prisen for sin børnebog ”Karmaboy”. I det hele taget blev forlagets udgivelser nomineret til alle betydelige litteraturpriser som Weekendavisens Litteraturpris, Danmarks Radios Romanpris og Berlingskes Litteraturpris. 

Lindhardt og Ringhofs undervisningsforlag, Alinea, oplevede en betydelig vækst i omsætningen på digitale læremidler og havde således også et godt år. Alinea udgav de første titler i en helt ny generation af digitale læremidler til træning af matematik og stavning; CampMat og iStavning. Lindhardt og Ringhof Uddannelse styrkede Gymportalen, der samler alle digitale udgivelser fra ti gymnasieskoleforlag, med ny teknologi og salgsplatform.  

”I 2017 glæder vi os til et stærkt program, som blandt de skønlitterære titler eksempelvis tæller nyt fra Sissel-Jo Gazan, Michael Katz Krefeld, Steffen Jacobsen, Paul Auster og en spændende debutant i Anne Mette Hancock,” siger Lars Boesgaard.