books-web

Lindhardt og Ringhof indgår ny aftale med eReolen

10.12.2015

Fra 1. januar 2016 har Lindhardt og Ringhof indgået aftale med DDB (Danskernes Digitale Bibliotek) om at stille e-bøger og netlydbøger til rådighed for bibliotekernes udlånstjeneste eReolen.

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof har fra 1. januar 2016 indgået en aftale med DDB (Danskernes Digitale Bibliotek) om at stille e-bøger og netlydbøger til rådighed for bibliotekernes udlånstjeneste eReolen.

”L&Rs aftale med eReolen sikrer forlaget og dets forfattere fuld fleksibilitet: Forfatterne får med aftalen frihed til at til- og fravælge udlånstjenesten. Der er mulighed for at holde titler og titelområder helt ude af eReolen, at lade titler indgå på en permanent eller tidsbegrænset licens eller klikmodel. Forlag og forfatter kan sammen finde frem til den bedste løsning for hvert forfatterskab. Det er en fleksibel model til et digitalt marked i udvikling, der endnu ikke har fundet sin form. Det er vi tilfredse med,” siger Lasse Korsemann Horne, digital forlagschef hos Lindhardt og Ringhof.”

"Aftalen sikrer den bedst mulige indtjening for Lindhardt og Ringhofs mange forskellige forfattere og forfatterskaber. Der har været debat i medierne, om at bibliotekernes udlån af e-bøger ødelægger det kommercielle digitale marked," siger Lindhardt og Ringhofs administrerende direktør Lars Boesgaard. 

"Lindhardt og Ringhof har den holdning, at vi ikke ønsker at stille os imellem forfatterne og deres læsere på eReolen ved at boykotte bibliotekerne. På den anden side ønsker vi at beskytte og udvikle det kommercielle digitale marked. Vi har derfor valgt dialogens vej og opnået en fleksibel aftale, der sikrer begge dele,” siger Lars Boesgaard.

Lindhardt og Ringhof er Danmarks største digitale forlag med en bred udgivelsesportefølje af e-bøger og lydbøger. Forlaget annoncerede i sommer et stort projekt, hvor Lindhardt og Ringhof fordobler antallet af e-bøger i Danmark på to år og digitaliserer mere end 15.000 danske værker.

Yderligere kommentarer:
Forlagschef Lasse Korsemann Horne
direkte: +45 36 15 69 72
lasse.horne@lrforlag.dk