logr

Lindhardt og Ringhof får hidtil bedste årsresultat

11.03.2016

Lindhardt og Ringhofs regnskab for 2015 giver et overskud før skat på over 12 mio. kr. Det er forlagets hidtil bedste resultat efter et år, hvor Lindhardt og Ringhof samtidig har investeret massivt i digitale udgivelser.

Foto: Martin Bubandt

Lindhardt og Ringhof kom ud af 2015 med et overskud før skat på 12,2 mio. kr. ud af en nettoomsætning på 326 mio. kr. Det er forlagets hidtil bedste resultat.              

”Det er rigtig tilfredsstillende, for vi har samtidig investeret et tocifret millionbeløb i vores digitale program, som er et af de mest ambitiøse i Europa. I løbet af de næste to år vil vi udgive 15.000 digitale titler – e-bøger og lydbøger – og dermed fordoble antallet af digitale titler i Danmark. Vores digitale forlag Saga Egmont udgiver nu også skandinavisk litteratur som e-bøger og lydbøger i bl.a. Tyskland og Sverige,” siger administrerende direktør Lars Boesgaard.

Lindhardt og Ringhof er allerede Danmarks største digitale forlag, og i begyndelsen af 2016 blev den position yderligere udbygget med købet af Forlaget Rosenkilde ApS og det tyske lydbogsforlag steinbach sprechende bücher.

Samtlige redaktioner forventer at fortsætte den gode udvikling og øger antallet af nyheder i 2016. Her kan Lindhardt og Ringhof præsentere endnu et stærkt program med bl.a. årets mest omtalte amerikanske roman Byen brænder fra debutanten Garth Risk Hallberg, Lauren Groffs Skæbne og Hævn, som præsident Obama erklærede for sin favoritbog sidste år, den internationale erotisk/romantiske bestsellerserie Calender Girl i 12 bind, ikke mindre end tre nye kogebøger fra Claus Meyer, tre bøger fra Karl Ove Knausgård, flere danske skønlitterære debutanter, nye børnebøger fra Sebastian Klein, Jacob Riising og Manu Sareen på Carlsen, som også har udskrevet en stor ungdomsroman-konkurrence.

Lindhardt og Ringhofs undervisningsforlag havde i 2015 en analog omsætning på et højt og stabilt niveau, og den digitale omsætning voksede. I løbet af året etableredes en række strategiske partnerskaber særligt inden for digital publicering bl.a. med Area9, WriteReader og ReStudy. Forlaget fik endvidere videns-sitet blivklog.dk doneret af Kata Fonden (tidligere Universe Fonden).

”Vi forventer derfor, at resultatet for 2016 bliver forbedret yderligere i forhold til 2015,” siger Lars Boesgaard.