kvindepris-202017-20foto

Kvindelandsholdet får ALT for damernes Kvindepris 2017

17.10.2017

De tjener som inspiration for en hel generation af unge boldspillere og har skrevet historie med deres tårnhøje ambitioner. I dag får kvindelandsholdet i fodbold ALT for damernes Kvindepris 2017 

”Vi synes, kvinderne fortjener prisen, fordi de har skabt en interesse for kvindefodbold, som aldrig er set før herhjemme.”

Sådan lyder det fra Tina Nikolaisen, ALT for damernes chefredaktør, som i dag overrakte bladets legendariske Kvindepris 2017 til Kvindelandsholdet i fodbold.

Med fænomenalt spil er det lykkedes Danmark at komme på fornavn med alle spillerne, som har givet hele landet en kæmpe fællesskabs-oplevelse. Også det gør kvinderne værdige modtagere af prisen, som tidligere er givet til blandt andre Kronprinsesse Mary og Helle Thorning-Schmidt.

Og det var en stolt anfører Pernille Harder, der modtog prisen på holdets vegne:

”Det er en stor anerkendelse at modtage prisen. Det betyder meget for os at mærke, hvordan vi samlede Danmark i sommer under EM. Og det er fantastisk at mærke, hvordan unge piger er begyndt at se os som deres store idoler,” siger Pernille Harder og tilføjer med henvisning til den verserende konflikt mellem holdet og DBU:

”Det er også utrolig dejligt at få at vide, at andre værdsætter den kamp, vi tager uden for banen. Det betyder enormt meget. Så tak for denne pris.”

Ikke en politisk pris
ALT for damerne belønner spillerne for at give meget af sig selv, have tårnhøje ambitioner både på og udenfor banen og ikke være bange for at sige det højt – også når det gælder løn og vilkår, konstaterer Tina Nikolaisen:

”ALT for damernes kvindepris er ikke en politisk pris, men som kvindemagasin bakker vi naturligvis op om, at spillerne skal have ordentlig løn og generelt gode vilkår,” siger hun.

Om ALT for damernes Kvindepris
ALT for damernes Kvindepris blev indstiftet i 1983 ”for at hylde kvinder, der har gjort en bemærkelsesværdig personlig indsats,” og den første modtager af prisen var kvindeforskeren Nynne Koch. Med prisen følger 25.000 kroner. 

Prismodtagere de senere år:
2006: Socialrådgiveren Tine Bryld for sit sociale engagement gennem 40 år
2007: Maternity Worldwide
2008: Kronprinsesse Mary for Mary-Fonden
2009: Helena Christensen for Chernobyl Children’s Project International
2010: Signe Møller for projektet 100% til Børnene
2011: Helle Thorning-Schmidt for at blive landets første kvindelige statsminister
2012: Lisbeth Zornig Andersen for at sætte fokus på underdanmark
2013: Selina Juul for at sætte fokus på madspild
2014: Ulla Terkelsen for sin journalistiske indsats
2015: Margrethe Vestager for som EU-kommissær at bide skeer med store virksomheder
2016: Sygeplejerskerne får deres utrættelige indsats for os alle sammen

ALT for damerne er Danmarks mest læste kvindemagasin med 222.000 læsere hver uge.