Romer i mørke

Knud Romer laver podcast i mørke

26.02.2020

Knud Romer er ved at blive blind. Grøn stær har ædt synet på hans højre øje, og synet på det venstre er stærkt nedsat. Nu slukker han selv lyset i  'Velkommen i Mørket' en ny podcast på Talk Town.

Hvordan taler vi sammen, når vi ikke kan se hinanden? Og hvordan lytter vi, når vi ikke danner os et forhåndsindtryk af den, vi taler med?

Det undersøger Knud Romer i en ny podcast på Talk Town, hvor han foran et live publikum slukker al lyset og byder en hemmelig gæst velkommen i mørket. I løbet af talkshowet og podcasten bliver publikum og lyttere opmærksom på, hvem gæsten er, og hvorfor Knud Romer har inviteret netop ham eller hende til en samtale i blinde.

Anledningen til podcasten er, at Knud Romer - under redigeringen af sin seneste bog 'Kort over paradis' - fandt ud af, at han er ved at miste synet. Han kunne ikke finde rundt i sine egne rettelser, og ordene flimrede for hans øjne. Synet er kraftigt nedsat på venstre øje, og på det højre er han allerede blind.

"Jeg har grøn stær, som har spist mine synsnerver som en tyv om natten, og jeg er blevet diagnosticeret for sent. Og jeg bliver blind," siger Knud Romer i podcasten 'Velkommen i mørket', der kan høres på Talk Town fra den 26. februar. 

Podcasttjenesten Talk Town blev lanceret i august af Egmont Publishing og er siden løbende udbygget med stærke personlige fortællinger om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. I 2020 har Talk Town også haft premiere på   "Lund & Løkke" med Anders Lund Madsen og Lars Løkke og podcastsatiren "Apokalypsens piger", hvor Zissel Astrid Kjertum-Mohr og Nanna Winther inviterer lytterne med i deres forberedelser på jordens undergang.