alt-20pigerne3179-web50

Kirsten Birgits ghostwriters under egne navne i ALT for damerne

14.12.2018

Der kommer mere humor i spalterne, når kvinderne bag Kirsten Birgit træder frem som sig selv og optræder i ALT for damerne under egne navne.

Af Mette Klingsey 

I tre år har de været dem, der er "inden i" den legendariske Radio 24syv-korrespondent Kirsten Birgit. Men nu træder de for første gang frem som sig selv og optræder hver uge i ALT for damerne under egne navne.

“Det er lidt skræmmende, fordi det bliver meget direkte, hvis folk synes, det er elendigt, det man laver. Men det er nok også meget sundt en gang imellem at sætte røven i klaskehøjde,” siger 25-årige Anna Juul, som studerer på Den danske Filmskole, og hun suppleres af Lise Præstgaard, 28-årig cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling:

“Jeg tænker, vi er klar. Vi ville jo heller ikke skrive det, hvis ikke vi håbede, at folk synes, det er sjovt. Det er jo målet.”

For ALT for damerne har det længe været et ønske at få mere humor tilbage i spalterne. Der har ikke været et fast humoristisk element i bladet siden Nikoline Werdelins populære striber i perioden fra 1988 til 2006.

“Alle de kvinder, jeg kender, elsker humor og griner meget i hverdagen. Men mens vores blad på mange andre områder afspejler kvindeliv anno 2018, så har vi manglet den side af livet. Jeg er selv stor fan af Kirsten Birgit og især hendes nyheder, som Anna og Lise skriver, så jeg synes, det er et scoop, at de nu skriver for os,” siger redaktionschef Rikke Dal Støttrup.

De to kvinder skriver i et Messenger-format, som tager udgangspunkt i de 36 spørgsmål, som ifølge psykologiprofessoren Arthur Aron er særligt gode til at udvikle kontaktskabende dialog, gensidig sårbarhed og endda selv-afsløring – alt sammen egenskaber, der kan føre til nærhed, empati og i nogle tilfælde forelskelse.

“Vi ser ikke hinanden særlig tit længere, så vi skal passe på, at vi ikke glider fra hinanden, og det kan vi også bruge spørgsmålene til. Det er jo ikke spørgsmål, hvor vi allerede kender svaret. Vi skal lære hinanden bedre at kende,” siger Lise Præstgaard.

De er glade for at have accepteret udfordringen fra et blad, de ellers ikke identificerer sig med.

Som Anna Juul formulerer det:

“Jeg tror personligt meget på at sige ja til ting, hvis man ikke får muligheden for at gøre det igen. Det er sådan, jeg træffer alle mine beslutninger. Får du mulighed for at skrive for ALT for damerne igen? Nej. Kommer du nogensinde ellers i det univers? Nej.”