tablet-banner

IT-gigant gør som Alinea

06.08.2015

Amerikanske Intel har ligesom Alinea investeret i WriteReader, der står bag den succesfulde app Skriv og Læs

Fra august til december i år skal danske WriteReader som den eneste ikke-amerikanske  virksomhed deltage i et udviklingsprogram, hvor WriteReader med støtte fra Intel Education og Intel Capital skal videreudvikle Skriv og Læs-appen til det amerikanske marked. Her vil de blive støttet af Intels netværk af 300 millioner elever og studerende samt 15 millioner lærere i over 100 lande.

Alinea, der er Danmarks største udvikler og udgiver af læremidler til grundskolen, indgik i januar samarbejde med WriteReader, for at kunne udbrede værktøjet igennem Alineas skolenetværk.

”At komme igennem nåleøjet til Intels udviklings-program er en fantastisk bedrift i sig selv. Og en unik mulighed for at WriteReader kan udvikle sig endnu hurtigere – også på det amerikanske marked. Vi glæder os meget til at være med i selskabets videre udvikling, ” siger Alineas forlagsdirektør Cliff Hansen.

”Da vi investerede i WriteReader ved årsskiftet, var det fordi vi vurderede, at selskabet havde nogle unikke kompetencer og ideer som på kort tid har skabt et helt særligt godt digitalt læremiddel, Skriv og Læs. Og selvfølgelig at WriteReader har potentiale til meget mere.”

Svenske elever klarer sig bedre
WriteReaders potentiale er velunderbygget. I Sverige har 500 tredjeklasses-elever arbejdet på tablets efter en ny pædagogisk metode. En undersøgelse foretaget af Sollentuna kommune ved Stockholm viser, at de elever, der blev undervist med tabletcomputere i fire år efter den nye metode, ’skriv for at lære’ klarer sig 20 pct. bedre end andre elever i svensk og matematik.

Kommunen udskiftede i 2011 papir med tablet for der igennem at undervise eleverne efter ’skriv for at lære’-konceptet, hvor de blandt andet skriver i særlige google-docs-agtige programmer, der er åbne for både elever og lærere. 

Skriv og Læs var den mest solgte undervisningsapp i den danske App Store i 2013, og i 2014 år udkom en ny version målrettet mod skolebrug. Appen har over 50.000 brugere og er allerede solgt i over 30 lande.

Skriv og Læs er udviklet af Janus Madsen, som har mere end 15 års erfaring fra klasselokalerne, i tæt samarbejde med forskere fra DPU, herunder ph.d., professor Jeppe Bundsgaard