patchwork-logo-web

I bund og grund handler det om den gode historie

02.10.2016

I 2015 købte Egmont sig ind i virksomheden Patchwork, der leverer indhold til sociale medier. ”Når vi kan fortælle, at vi har Egmonts blå stempel, giver det os troværdighed”, siger firmaets grundlægger.

Martin Olesen er adm. direktør i Patchwork, der leverer indhold til sociale medier. Firmaet blev stiftet i 2008 og har 50 ansatte i Danmark, Sverige og Norge. Egmont købte sig ind i Patchwork i 2015. Her fortæller Martin Olesen om sin virksomhed, og hvad det betyder at være en del af Egmont. 

Fra 2006 til 2008 arbejdede jeg med salg og marketing for Carlsberg i USA, og der begyndte jeg at bruge Facebook. Carlsberg var et meget lille ølmærke på et meget stort ølmarked, så vi havde ikke råd til at konkurrere på tv mod eksempelvis Budweiser. Med Facebook kunne jeg komme ud med målrettede budskaber til dem, jeg regnede med var mest tilbøjelige til at drikke Carlsberg. Det ville jeg gerne afprøve, så da jeg rejste hjem, startede jeg Patchwork som et af de første social media bureauer. Der var finanskrise, og alt stagnerede eller gik tilbage, men der var fremgang på sociale medier. På den måde var det heldigt eller rigtigt ramt…

På et tidspunkt havde jeg ansat to studentermedhjælpere, og vi holdt en sommerfest alle tre! Jeg fortalte om de store tanker, jeg havde for forretningen, og en af mine studenter- medhjælpere siger: “Jamen Martin, det kan vi jo ikke. Vi er bare os”.

Hun havde sgu ret. Men jeg var et hundrede procent sikker på, at vi havde fat i det rigtige, og at vi bare skulle vokse os større. Der har selvfølgelig været masser af udfordringer, blandt andet har vi haft så kraftig vækst, at vi hele tiden skulle ansætte folk. Det er svært at tiltrække de rigtige, når man er en mindre virksomhed, for man skal virkelig kunne overbevise dem om, at der er substans i det, man laver. Det har også været en udfordring, at jeg skulle afgive ansvar og stole på, at andre kunne gøre det lige så godt og helst også meget bedre, end jeg kunne. Firmaet er bygget på mine tanker og er det stadigvæk, men nu er det et sammensurium af mange dygtige mennesker - “patchworkere”, som vi kalder os.

Selv om vi har nået en vis størrelse i Danmark, er vi stadig en lille spiller, men når vi kan fortælle, at vi har Egmonts blå stempel, giver det os troværdighed, i særdeleshed i Sverige og Norge, hvor vi også har kontorer. Vi kan også lære noget af Egmonts opbygning og den måde man værner om indholdet og de gode historier.  

Nu er Patchwork i bedre form end nogensinde. Vi har optimeret, vi har et sammentømret hold, og rent forretningsmæssigt står vi stærkt og har et godt tilbud til kunderne og en ekstremt god medarbejdertilfredshed. Det kan godt være, at der kommer nogle nye tekniske platforme, som gør, at vi skal justere lidt ind, men i bund og grund handler det om den gode historie, som vi gerne vil formidle. Kernen er, at vi forstår kundens forretnings- målsætninger, og at vi kan udvikle kommunikation, der kan hjælpe dem. Om det så hedder Facebook eller Snapchat eller noget.