dsc-1132-til-web

Hundredevis af børn løber centimeter maraton med Rasmus Klump

24.06.2014

Den verdenskendte tegneseriefigur Rasmus Klump har travlt i disse dage, hvor han er med, når flere hundrede børn landet over løber et ’centimeter maraton’.

42.195 centimeter – ikke meter. Det er så lang, ruten er, når børn i alderen to til 10 år løber et centimeter maraton med den verdenskendte tegneseriefigur Rasmus Klump. Løbene er i fuld gang nu og afholdes over hele landet henover sommeren. 

Det er Børneulykkesfonden, der i samarbejde med Rasmus Klump og DGI-Atletik arrangerer løbene, som har til formål at give børnefamilier en god og aktiv oplevelse. I stedet for en "ægte" maraton-rute på 42.195 meter løber børnene 42.195 centimeter sammen med Rasmus Klump i fuld figur. 

- Børnemaratonløbene handler om at tage ud på et lille eventyr, passe på hinanden og komme sikkert hjem igen, og det er jo næsten den samme opbygning, vi har i alle Rasmus Klump-historierne, siger Rikke Elmenhoff, Licensing Brand Manager i Egmont Publishing, som ejer Rasmus Klump figuren.  

Overskuddet går til Børneulykkesfondens arbejde med at nedbringe og forebygge børneulykker i trafikken, hjemmet og fritiden. 

- Børneulykkesfonden gør et stort arbejde for børn og deres sikkerhed, og det er helt i Rasmus Klumps ånd om, at vi skal passe på hinanden, og især dem der er små, så derfor var vi slet ikke i tvivl om samarbejdet, siger Rikke Elmenhoff.

Mødet med Rasmus Klump giver sommerfugle i maven

Markedsføringselev i Børneulykkesfonden Birgitte Brath var med, da 185 børn sprintede sig igennem de 42.195 centimeter i Ørestad i København. Spændingen var stor, og børnene kunne næsten ikke vente, til startskuddet lød, fortæller hun. 

- Man kunne tydeligt mærke børnenes sommerfugle i maven, ikke mindst for løbet og mødet med selveste Rasmus Klump.

Der kommer alt mellem 100 og 700 børn til løbene, men oftest ligger deltagerantallet på 200-250. 

Børnenes udtryk, når de løber over målstregen, ligner ”de voksnes” til et rigtigt maraton, fortæller Birgitte Brath, men til forskel herfra er der ikke noget ur, der stoppes, når de krydser målstregen.

- Der bliver ikke taget tid på børnene, da alle børn er vindere, og da løbet handler om, at der er plads til alle – på samme måde som Rasmus Klump også er en profil, der favner bredt, siger hun.

Det er stadig muligt at tilmelde sit barn et af de mange løb.