grydelapper-20udenfor-web-klaus-20rudb-c3-a6k

Hjemmet kårer Danmarks fineste grydelapper

03.08.2018

Vandmeloner, huse, røde negle, softice og knopsvaner. Kreativiteten var stor, da ugebladet Hjemmets læsere hæklede og strikkede de mest avancerede og opfindsomme bidrag til konkurrencen om DM i grydelapper. Nu er de 10 vindere kåret

De seneste par måneder har redaktionen på Hjemmet dagligt modtaget kuverter fyldt med de skønneste bidrag til konkurrencen DM i grydelapper.

- Vi er ganske overvældede. Vi gav Hjemmets læsere en udfordring: Strik eller hækl Danmarks fineste og sjoveste grydelap. Og den udfordring er så sandelig blevet taget op, siger Hjemmets chefredaktør Marianne Gram.

Vinder af konkurrencen er Gurli Jensen fra Skanderborg, der imponerede dommerne med et sæt hæklede grydelapper bestående af to hænder – den ene med ur, den anden med armbånd og fingerring og begge med flotte, røde negle.

2. præmien deles af tre: Anita Busk Faber fra Hovedgård har hæklet gennemtænkte grydelapper, der bruger vandmelonens form og har forskellig for- og bagside. Åse Himmelstrup fra Valby har lavet et sæt grydelapper i hønsestrik med spiselige motiver, og hun præmieres også for et sæt grydelapper med en fin hæklet sommerhytte med græs på taget. Endelig vinder Ester Porskrog Sørensen fra Langeskov for grydelapper i tre dele: En hæklet pande med spejlæg, en strikket gryde med ører og et hæklet låg.

Seks læsere deler 3. præmien ved DM i grydelap: Janni Jørgensen fra Jylling har hæklet en festlig softice med krymmel på toppen. Pia Hansen, Nørager har bidraget med hæklede grydelapper til sit barnebarn, der er i gang med kokkeuddannelsen. Britta Hansen fra Esbjerg har strikket kaffe- og te-grydelapper. Alice Vinther fra Sindal har hæklet grydelapper i flæser i to grønne nuancer. Jytte Kynde Hvas fra Harboøre har brugt 25 små farverige oldemorfirkanter i sine grydelapper, og Tove Hendriksen fra Kalundborg har lavet sine grydelapper i dobbeltstrik med en knopsvane på den ene side og Danmarkskort på den anden side.

Hjemmets håndarbejdsredaktør Louise Gram har været formand for juryen, der har bedømt de mange grydelapper, og hun er imponeret over opfindsomheden.

- Hjemmets læsere er vældig dygtige til at hækle og strikke. Vi har set rigtig mange teknikker fra jacquardstrik til frihækling, men selv hønsestrik og dobbeltstrik er blevet brugt til de indsendte grydelapper. Det har været skægt at se, siger hun.

Alle de ti vindende grydelapper – og flere af de andre fine bidrag - kan ses det nummer af Hjemmet, der udkommer mandag den 6. august.

Vinderne modtager garn og tilbehør til mange timers hyggeligt håndarbejde.