Guldknappen 2019

Guldknappen 2019 går til...

27.08.2019

Vinderen af ALT for damernes designpris Guldknappen 2019 er kåret ved et stort modeshow i Skuespilhuset 

Danmarks prestigefyldte – og ældste - modepris ALT for damernes Guldknap tilfalder i år ingen ringere end danske Inwear med chefdesigner Jette Romvig i spidsen. 

Kåringen sker på baggrund af en afstemning blandt ALT for damernes læsere. Og det var en meget glad Jette Romvig, der modtog prisen ved et stort modeshow i Skuespilhuset:

"Tak. Tak til alle, der har stemt på os. Ikke nogen anden pris i hele verden kunne gøre mig og vores fede team mere stolt. Damen, som hedder InWear og er 50 år, er for sej. Vi er så stolte," lød det fra chefdesigneren.

Enkle silhuetter og klassiske styles med et nutidigt tvist er grundpillerne i InWear, som i år kan fejre 50 år som skaber af klædeligt og langtidsholdbart kvalitetstøj til landets kvinder. 

Stolte af dansk design
Sammen med de to andre nominerede brands By Malene Birger og Munthe viste Inwear udvalg fra deres efterårskollektion frem ved ALT for damernes modeshow.

”Det er tre sværvægtere, der har været nomineret ved dette års Guldknap. Vi er stolte af dansk design og fejrer i år tre brands med hver deres stærke dna. Alle tre formår at bevare deres kerne og samtidig udvikle sig. Og selvfølgelig et særligt tillykke til Inwear, som vores læsere i år satte særlig stor pris på,” siger ALT for damernes chefredaktør Tina Nikolaisen.

Guldknappen, der er designet af smykkedesigner Charlotte Lynggaard, er blevet uddelt i mere end 30 år. Det er ALT for damernes moderedaktion, der vælger de nominerede, mens de seneste år har været suverænt op til ALT for damernes 175.000 læsere at udpege vinderen.

Guldknappen siden 1984
Stine Goya, Ganni, By Malene Birger, Margit Brandt, Julie Fagerholt og Mads Nørgaard er blandt de tidligere modtagere af Guldknappen, der blev stiftet af ALT for damerne i 1984 med det formål at hædre danske designere og brands, som har udmærket sig.Sidste år blev Guldknappen overrakt til Sanne Sehested og Gestuz.