maend-01

Flot samling af de bedste portrætter fra Danmarks mest populære mandemagasin

07.08.2018

Euroman har gennem de seneste 25 år været en af bannerførerne for at udvikle portrætjournalistikken i Danmark. Nu bliver de 20 bedste portrætter fra magasinet for første gang samlet i en bog fra Storyhouse

Siden 1992 har Danmarks største mandemagasin Euroman undersøgt, hvad det vil sige at være mand, hvad enten man befinder sig på toppen, i midten eller på bunden af samfundet.

"Mænd - De bedste portrætter" samler mere end 25 års portrætter fra magasinet til en bog, der ikke blot fortæller historien om forskellige danske mænd, men også viser et tværsnit af politik, sport og kultur i det moderne Danmark i samme periode. Hvert portræt bliver aktualiseret ved, at skribenten fortæller om, hvordan interviewet blev til, og hvordan det foregik, så man som læser får et unikt indblik i portrætjournalistikkens arbejdsmetoder og vilkår.

- Hvad vil det sige at være en mand? Euroman har undersøgt det spørgsmål i nummer efter nummer gennem 25 år, og vi er forpligtet til at fortsætte, for det er hidtil ikke lykkedes os at finde et endegyldigt svar. Men vi kan konstatere, at det svinger med tiden og for hver ny generation, og at manden formentlig er et lige så stort mysterium som kvinden. Der findes ingen åbne bøger, når vi først tager os tid til at spørge ind og lytte. På Euroman gør vi en dyd ud af at tage os tid. Det er blevet vores kendemærke, og det er derfor, og fordi vi kan engagere Danmarks bedst skrivende journalister, at vi hver måned kan tegne nye portrætter af mænd fra alle lag i samfundet. Mænd, som fortjener vores anerkendelse. Mænd, som kræver vores opmærksomhed. Mænd, som kan gøre os klogere på os selv, fortæller Euromans chefredaktør, Karl Erik Stougaard.

Bogens 20 udvalgte portrætter er: fodboldspilleren Michael Laudrup, entertaineren Victor Borge, fhv. statsminister Anders Fogh Rasmussen, erhvervsmanden og jet-setteren Peter Asschenfeldt, fodboldspilleren Thomas Gravesen, skuespilleren Jesper Christensen, debattøren Bjørn Lomborg, speedwaykøreren Nicki Pedersen, komikeren Casper Christensen, cykeleksperten Brian Holm, hjernekirurgen Jannick Brennum, statsminister Lars Løkke Rasmussen, en ung mand, der lider af autisme, fodboldspilleren Christian Eriksen, forsvarsadvokaten Michael Juul Eriksen, musikeren Lars H.U.G., digteren Yahya Hassan, racerkøreren Kevin Magnussen, skribenten Mads Holger og fodboldspilleren Nicklas Bendtner.

Bogen præsenterer tekster af nogle af Danmarks bedste portrætjournalister: Mads Brügger, Rune Skyum-Nielsen, Tonny Vorm, Anne Sofie Kragh, Jonas Langvad Nilsson, Stéphanie Surrugue, Jakob Kvist, Kim Flyvbjerg, Jens Vilstrup, Anne Sofie Kragh, Christoffer Rosenløv Stig Christensen, Henrik Kjerrumgaard, Kasper Steenbach, Oliver Stilling, Ida Nyegård Espersen, Henrik Nordskilde og Christian Mohr Boisen.

"Mænd - De bedste portrætter" udgives af forlaget Storyhouse, der er en del af  Lindhardt og Ringhof. Den udkommer den 14. september.