orla2018-web

Fire Carlsen-bøger nomineret til Orlaprisen 2018

30.08.2018

Fire titler fra Forlaget Carlsen, der er en del af Lindhardt og Ringhof, er nomineret til børnenes egen bogpris, Orla-prisen.

Orlaprisen er børnenes helt egen litteraturpris. Prisen er opkaldt efter Ole Lund Kirkegaards  karakter Orla Frøsnapper, som har været bogprisens ansigt, siden den første gang blev uddelt i 2005. Det er børnene selv, der står for nominering af bøgerne, ligesom det også er børnene, der nu skal stemme om, hvilke bøger der løber med den ærefulde pris.

- Orlaprisen er en helt særlig litteraturpris, fordi det er børn og unge selv, der både nominerer og i sidste ende afgør prismodtagerne. For et forlag som Carlsen, som har det som et erklæret mål, at vi vil være de allerbedste til at udgive den litteratur til børn og unge, som de selv hiver ned fra hylderne, er det selvfølgelig virkelig rart at se, at så mange af vores udgivelser er nominerede, siger forlagschef på Carlsen, Christian Bach.

Og han tilføjer:

- Stort tillykke til alle nominerede – og selvfølgelig især til Malene Sølvsten, Manu Sareen, Tobias Bukkehave og Sarah Engell. Vi er superstolte af, at læserne så det samme som os i jeres historier.

Interessen for at nominere har været kæmpestor. Der er indgivet 1400 bud på titler, hvilket er dobbelt så mange som sidste år. Af de 1400 bud har en børne- og voksenjury nomineret fem bøger i hver af de fire kategorier: Flotteste bog at kigge i, Bedste bog jeg blev klogere af, Bogen der fik mig til at grine og Den mest spændende bog jeg har læst.

Vinderne af Orlaprisen 2018 findes ved afstemning i uge 38-41, hvor der kåres en vinder om ugen.

Uddelingen finder sted i Dokk1 i Aarhus fredag den 2. november. Ved sidste års Orlapris stod Forlaget Carlsen bag 3 ud af 5 vindere. 

De nominerede Carlsen-bøger er: 

• Iqbal Farooq i krise af Manu Sareen i kategorien: Bogen der fik mig til at grine.

Valget af Sarah Engell i kategorien: Bedste bog, jeg blev klogere af.

• Elmer Baltazar - Rejsen til Arkadia af Tobias Bukkehave i kategorien: Den mest spændende bog jeg har læst. 

• Ravnens hvisken bog 2 af Malene Sølvsten i kategorien: Den mest spændende bog jeg har læst.