efterskole-web

Fem millioner fra Egmont Fonden skal få flere på efterskole

23.06.2017

Efterskoleforeningen og Egmont Fonden har indgået et partnerskab, der over de næste fem år vil sikre, at flere hundrede unge fra lavindkomstfamilier får mulighed for at komme på efterskole. En god investering: unge, der har gået på efterskole, har markant større chance for at gennemføre en ungdomsuddannelse. 

I fattige familier er efterskoleophold sjældent en mulighed. Men det nye partnerskab ”En Håndsrækning” mellem Efterskoleforeningen og Egmont Fonden vil nu gøre det lettere for familier med lav indkomst at få deres børn på efterskole. 

Egmont Fonden har nemlig afsat fem millioner kroner til stipendier, der vil blive fordelt over de næste fem år. Familier med meget lave indkomster kan ansøge om 20.000 kroner, der skal gå til at dække en del af omkostningerne ved et år på efterskole. 

Partnerskabet med Egmont Fonden er godt i tråd med Efterskoleforeningens ønske om, at efterskoler skal være for alle. Flere undersøgelser, senest fra analysebureauet Moos-Bjerre, viser nemlig, at efterskoleelever har større sandsynlighed for at gennemføre en ungdomsuddannelse end unge, der ikke har været på efterskole. 

”Derfor er det vigtigt for os, at alle unge uanset baggrund får mulighed for at prøve kræfter med efterskolelivet. Det er ingen hemmelighed, at unge fra lavindkomstfamilier ofte også har andre udfordringer. Med det nye partnerskab kan vi forhåbentligt hjælpe endnu flere unge til mønsterbrud”, siger Bjarne Lundager Jensen, direktør i Efterskoleforeningen.

Direktør for Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration, Henriette Christiansen, siger om partnerskabet:

"Et efterskoleophold giver unge mulighed for at skifte miljø på et kritisk tidspunkt i deres liv. For mange bliver efterskolen en ny start, hvor de kan vende negative skoleoplevelser til noget bedre, genfinde deres motivation for at lære, styrke deres sociale relationer eller få sociale problemer i hjemmet på afstand. Det kan være med til at give dem det faglige, personlige og sociale boost, som kan gøre dem i stand til at komme godt videre i livet. Derfor ser vi store perspektiver i partnerskabet med Efterskoleforeningen, som giver mulighed for, at unge fra lavindkomstfamilier og særligt nuværende og tidligere anbragte samt unge med sociale- og læringsmæssige vanskeligheder, kan komme på efterskole".