jh-20banner-20klaus-20rudb-c3-a6kjpg

Fem år med digital Reality-succes

08.05.2017

En halv million danskere ser nu med på reality-sitet, der startede som ung kvindes eksamensopgave på universitetet

Gift ved første blik, Familien fra Bryggen, Nybyggerne, De unge mødre, Paradise Hotel og Robinson. Reality-genren er populær som aldrig før – og der er efterhånden udviklet noget for enhver smag og aldersgruppe.

Fælles for realityprogrammerne er, at en række mennesker lukker alle os andre ind i deres privatsfære. Og vi er så glade for vores ny tv-venner, at vi gerne følger dem – også uden for skærmen. Det kan Jeanet Rosenkjær Horstmann dokumentere.

Hun er kvinden bag sitet Realityportalen, som i 2015 blev købt af Egmont, Danmarks største mediekoncern.

Realityportalen blev til som Jeanet Rosenkjær Horstmanns egen ide til en eksamensopgave på Syddansk Universitet i 2011. Hun realiserede ideen, og siden sitet gik i luften har det slået rekord måned efter måned.

I marts måned kunne redaktionen således glæde sig over mere end 4 millioner sidevisninger – en vækst på 42 procent fra året før. Og mere end 580.000 danskere følger nu med på realityportalen.dk.

“Jeg vidste godt, at jeg havde ramt en stærk niche, men det gør os ikke mindre stolte over at kunne fortsætte vores succes,” siger Jeanet Rosenkjær Horstmann.

Fakta om realityportalen.dk

2011: Jeanet Rosenkjær Horstmann grundlægger realityportalen.dk

2014: Jeanet Rosenkjær Horstmann bliver nomineret til iværksætterprisen IVÆKST i kategorien Årets Kvindelige Iværksætter

2015: Danmarks største mediekoncern Egmont køber realityportalen.dk, som nu har hjemme hos Egmont Publishing

2016: Realityportalen.dk vinder medieprisen ved den årlige uddeling af Anders Bording-priserne med begrundelsen:

"Realityportalen er det ultimative nichemedie, som med enestående talent leverer det relevante journalistiske indhold til en målgruppe, etablerede medier ikke har kunnet få i tale."

Marts 2017:  I dag har sitet 586.000 unikke brugere, over fire millioner sidevisninger om måneden med en gennemsnitsvarighed på to minutter.